ULUSLARARASI MUHABİR VE FOTOĞRAF SANATÇILARININ KIRKPINAR İLGİSİ

Edirne Belediyesi tarafından gerçekleştirilen 657. Tarihi Kırkpınar Güreşleri, yabancı basın ve yabancı fotoğraf sanatçılarının ilgisini çekmeye devam ediyor.

19 Temmuz 2018 Perşembe 16:19
ULUSLARARASI MUHABİR VE FOTOĞRAF SANATÇILARININ KIRKPINAR İLGİSİ

13 – 15 Temmuz tarihlerinde yapılan 657. Kırkpınar Güreşleri için bu yıl gazeteci ve fotoğraf sanatçısı olarak 47 kişi akreditasyon yaptırdı. Yabancı basın kuruluşlarından Associated Press, Reuters haber ajansları, Japonya Fuji TV Kanalı, Al Araby TV kanalı, Yunanistan’dan Hello Magazine Dergisi, Avrupa Fotoğraf Ajansı, muhabirleri ile güreşleri takip etti. Muhabirler haberlerini günlük olarak bağlı bulundukları ajanslara servis yaparken, kimileri de belgesel tarzında programlarla bunların ülkelerinde yayınlanacağını söyledi. Amerika, Çin, Norveç, İtalya, Almanya, Birleşik Krallık, Kıbrıs, Yunanistan, Sırbistan, Katar ve Bulgaristan’dan gelenler güreşlere olan ilgilerini de dile getirdi.

Amerika’dan gelen emekli polis memuru Thomas Paul Matava ülkesinde de güreşle ilgilendiğini, Kırkpınar Güreşleri’nin sıkı bir takipçisi olduğunu söyledi. Matava, “Kırkpınar güreşlerini izlediğimde ilgimi çekti. Geçtiğimiz yıllarda izleyici olarak geldim ve 3 gün boyunca hayretler içinde kaldım. Sonra bu güreşlere ilgim arttı ve şimdi akreditasyon yaptırarak fotoğraf çektim. Gerçekten ilginç. Çektiğim fotoğrafları kendime ait web sitesinde büyük bir zevkle yayınlayacağım” dedi. Fransa’dan katılan Pierre Guerchon ise Kırkpınar Güreşleri’ne duyduğu ilgiyi, “Bir gün bir televizyonda Kırkpınar Güreşleri’ni izledim. Ondan sonra Kırkpınar hakkında bilgiler aldım. Hakemler, federasyon, pehlivanlar. Kırkpınar’a olan ilgim böyle başladı ve her geçen gün arttı. Edirne’ye gelmekten büyük zevk alıyorum. Gelmeye ve fotoğraflamaya da devam edeceğim” şeklinde anlattı.

Fransa’dan güreşleri izlemek için Edirne’ye gelen fotoğrafçı Bernard Machin ise 16 yıldan bu yana Kırkpınar’a geldiğini söyledi. Alman fotoğraf sanatçısı Ralf Napiwotzki, Kırkpınar Güreşleri’nin fotoğraf sanatı adına muhteşem bir organizasyon olduğunu ifade etti. Çektiği fotoğrafları sosyal medyadan paylaştığını belirten Napiwotzki, bunların büyük beğeni topladığını kaydetti. Napiwotzki ayrıca Türk yemeklerinden imam bayıldı ve mantıyı her gelişinde yemekten büyük zevk aldığını söyledi. Aynı ülkede fotoğraf sanatı ile ilgilenen Robin Simon da, Leipzig şehrindeki galeride çektiği Kırkpınar Güreşleri’ne ait fotoğrafları sergilediğini ve çok sayıda sanatseverin bunlara ilgi duyduğunu anlattı. Yunanistan’ın Selanik şehrinden gelen Victoria Potidou’da, Kırkpınar Güreşleri’ne ilk kez geldiğini ve çok etkilendiğini söyledi. Poridou, “Kırkpınar’ı çok duydum, ilk kez gelme fırsatım oldu. Yunanistan’da da güreşler yapılıyor. Ancak Kırkpınar muhteşem bir güreş etkinliği” şeklinde konuştu.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15