Gerçek Muhabir

Öztürkmen’den Eda Saraç mesajı: Demokrasilerde böyle bir tutuklama olamaz!

GÜNDEM

Tiyatro sanatçısı Eda Saraç, Harbiye’de sahnesine yetişmeye çalışırken Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın programı için kurulan güvenlik önlemlerine itiraz ettiği gerekçesiyle gözaltına alındı. 27 Ekim’de Çağlayan’da mahkemeye çıkarılan Saraç, “Cumhurbaşkanı'na hakaret” suçlamasıyla mahkemece tutuklandı.

Öztürkmen’den Eda Saraç mesajı: Demokrasilerde böyle bir tutuklama olamaz!

CHP Gaziantep Milletvekili Hasan Öztürkmen, Saraç’ın tutuklanmasına sert tepki gösterdi.

Öztürkmen’in açıklaması şu şekilde:

“Saray rejiminin zalimliği, diktatörleri aratmıyor.

Tiyatro sanatçısı ve akademisyen Eda Saraç, oynayacağı tiyatro oyununa giderken Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın trafik barikatlarıyla karşılaştı. Geç kalacağını belirterek geçmek isteyen Saraç, itiraz edince ters kelepçe ile gözaltına alındı; ardından tutuklandı.

Demokratik bir ülkede bırakın tutuklanmasını, böyle bir itirazdan ötürü gözaltına bile alınamaz. Çağdaş demokrasilerde devlet başkanları, yüzlerce konvoyluk araçlarla seyahat etmez.

Çağdaş demokrasilerde siyasetçiler hesap verebilir, halkın vergisiyle oluşan bütçeyi, kendi şatafatları için israf edemezler.

Çağdaş demokrasilerde kimse eleştirilemez değildir. Vatandaş, son derece makul ve akla yatkın bir eleştiri yaptığı zaman siyasiler ona kulak verir. Siyasetçilerin görevi vatandaşa zorbalık yapmak değil, hizmet etmektir.

Cumhurbaşkanlığı koruma polisleri, "kapıkulu" değildir. Vatandaşın vergileri ile maaşını alan polisler, vatandaşı ezmek değil, onun can ve mal güvenliğini sağlamakla mükellef memurlardır. Cumhurbaşkanlığı koruma polislerinin, Erdoğan'a karşı yapılan en ufak eleştiride bile yetki sınırlarını aşmaları, vatandaşa zor uygulamaları kabul edilemez.

Mahkemeler Erdoğan'ı sevmeyenleri cezalandırma kurumları değildir. Adalet, devletin temelidir. Bugün Cumhuriyet'imizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e bile hayasızca saldıran alçaklar, ellerini kollarını sallayarak dolaşırken, Erdoğan'ı eleştirdiği için hergün onca insanın hapsedilmesi kabul edilemez. Bir kişinin, bir yere yetişmek için çabalarken koruma polisine tepki göstermesi nasıl olur da "Cumhurbaşkanına hakaret" kapsamına alınır? Delil yokken, savunmaya kulak vermeden, sadece polisin ifadesine göre tutuklama yapmak hukuksuzdur.

Yarın 23 Ekim Cumhuriyet bayramı. Cumhuriyet bize adaleti, demokrasiyi, insan haklarını, ifade özgürlüğünü kazandırdı. Kula kulluk edene yazıklar olsun. Yaşasın Cumhuriyet.”

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.