Gerçek Muhabir

Şarkıcı Berkay Şahin'le davalık olan Arda Turan'a hapis cezası!

MAGAZİN

Futbolcu Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin'in yargılandıkları davanın üçüncü duruşmasında Arda Turan cinsel taciz suçundan beraat etti. Turan'a kasten yaralama ve ruhsatsız silah suçundan ceza verildi. Turan'ı 3 ayrı suçtan 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezasına çarptıran mahkeme, verilen hükmün açıklanmasını geri bıraktı.

Arda Turan ile şarkıcı Berkay Şahin'in yargılandıkları davanın üçüncü duruşması bugün görülüyor! Şarkıcı Berkay, avukatları ile birlikte adliye binasına giriş yaptı. Berkay adliye içerisinde bekleyen gazetecilere, “Davada ne gerekiyorsa onu bekliyoruz. İlk günden beri özür bekliyoruz. Kendisinin katılıp katılmayacağını bilmiyorum. Ben her davamı takip edeceğim. Olması gereken de budur” açıklamasını yaptı.

Duruşmada karar çıktı. Arda Turan cinsel taciz suçundan beraat etti. Mahkeme Arda Turan'a genel güvenliği tehlikeye sokma suçundan 10 ay, ruhsatsız silah suçundan 10 ay hapis ve bin 750 TL adli para cezası, Kasten yaralama suçundan 1 yıl 15 gün ceza olmak üzere toplamda 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verildi.

Mahkeme ceza verilen suçlardan hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verdi.

Berkay Şahin'in Arda Turan'a yönelik hakaret suçundan ise ceza verilmemesine karar verildi.

Arda Turan'dan olay açıklama: Tazminat davası açacağım

Futbolcu Arda Turan ve Şarkıcı Berkay arasında geçen yıl yaşanan kavga mahkemeye taşındı. Hakkında cinsel taciz, kasten yaralama, korku, kaygı veya panik yaratabilecek tarzda silahlı ateş etme ve ruhsatsız silah taşıma gibi suçlamalar olan Arda Turan'a 2 yıl 8 ay 15 gün hapis cezası verildi. Cinsel taciz suçundan ceza almayan Arda Turan karar sonrası yaptığı açıklamayla olay oldu.

Karar sonrası açıklama yapan Turan, Berkay Şahin'e tazminat davası açacağını söyledi.

Mahkeme sonrası Kanal D ekranlarında yayınlanan Müge ve Gülşen'le 2. Sayfa programına açıklama yapan Arda Turan, "Çok mutluyum böyle bir işin içinde olmadım. Hapis cezası almak uğruna davadan vazgeçmedim. Berkay Şahin'e tazminat davası da açacağım" dedi.

Turan sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada ise şunları söyledi: "Ben konuşulması bile beni rahatsız eden bu yargılama konusu 'sözlü taciz' suçunu işlemedim. İşlemem de mümkün değildir."

NE OLMUŞTU?

Emirgan'da bir mekanda Arda Turan ile Berkay arasında kavga çıkmıştı. İddialara göre olay sırasında Berkay'ın burnu kırıldı. Arda Turan, kavga haberiyle ilgili sosyal medya hesabından açıklama yaparak kavgayı doğruladı ancak kavganın çıkış sebebini söylemedi. Berkay'ın eşi Özlem Ada Şahin, sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Berkay'ın burnunda 15 kırık olduğunu belirten Özlem Ada Şahin, gerekli hukusal işlemlerin başlatıldığını belirtti.

Olayın ardından Cumhuriyet Başsavcılığı harekete geçti ve soruşturma başlattı. Berkay'ın eşi Özlem Ada Şahin'in iddiaları ve gerekli hukusal işlemlerin başlatıldığını açıklamasının ardından önce Aslıhan Doğan Turan "Oğlumu kucağıma almama çok az kala, yazılıp çizilen hiçbir şeyin ve hiçbir 3. şahsın bana ve aileme zarar verebilecek nitelikte olmadığını bilmenizi isterim" dedi sonra Arda Turan "Kavganın sebebini Berkay’a sorun, anlatabiliyorsa anlatsın” diye konuşmuştu.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.