Gerçek Muhabir

Alo Gıda Hattına 93 Bin Başvuru Yapıldı

PARLAMENTO

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Alo 174 Gıda Hattı’na 2018 yılında 93 bin 388 başvuru yapıldığını açıkladı.

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesine yanıt veren Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Alo 174 Gıda Hattı’na 2018 yılında 93 bin 388 başvuru yapıldığını açıkladı.

2018 yılı içerisinde Alo 174 Gıda Hattı’na gelen başvurular kapsamında 58 bin 325 adet denetim yapıldığını belirten Bakan Pakdemirli, Gıda Güvenliği Bilgi Sistemi’nden alınan verilere göre gıda ile ilgili olarak CİMER’e yapılan başvurulara istinaden 4 bin 671 adet denetim gerçekleştirildiğini bildirdi. 

Tarım ve Orman Bakanı Pakdemirli, 2018 yılı içerisinde Alo 174 Gıda Hattı’na gelen başvurular kapsamında 3 bin 670 adet, CİMER’e yapılan başvurulara istinaden ise 354 adet yasal işlem uygulandığını ifade etti. 

2018 yılında sadece Alo 174 ihbar hattına yapılan başvuru sayısının 100 bine yakın olduğuna dikkat çeken Gürer, “Ülkemizde son yıllarda gıda ürünleriyle ilgili ciddi sorunlar yaşanıyor. Zaman zaman Tarım Bakanlığı taklit ve tağşiş ürünlerin listesini internet sitesinden yayınlıyor. Ancak bu konudaki cezaların caydırıcı olmaması, gıda terörünün her geçen yıl biraz daha artmasına neden oluyor. İnsan sağlığını birinci dereceden etkileyen gıda güvenliğinin ihlali konusunda daha sıkı denetim sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

CHP’li Gürer, vatandaşların Alo 174 Gıda Hattını bilmediğini vurgulayarak, “Çok sayıda vatandaş, gıda ile ilgili ihbar yapılabileceğini bile bilmiyor. Bilse bile o anda hangi yolla ihbar yapılacağı konusunda fikri olmayan vatandaş, ihbardan vazgeçiyor. O nedenle, gıda ile ilgili sorun yaşayan vatandaşlara ihbar mekanizmasıyla ilgili farkındalık oluşturulması konusunda girişimde bulunulmalıdır” dedi. 

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.