Gerçek Muhabir

Durmaz: "Tokat Nüfusuna Göre Ulaşımda Ciddi Mağduriyet Yaşıyor"

PARLAMENTO

Tokat Milletvekili Kadim Durmaz, Tokat Havalimanı’ndaki iç hat seferlerinin yetersizliği ve uluslararası uçuşlara geçiş potansiyelinin değerlendirilememesiyle ilgili olarak Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu'nun yanıtlaması istemiyle Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne yazılı soru önergesi sundu. Durmaz, Tokat’ın hem yerel hem de metropol nüfusu açısından ciddi bir potansiyele sahip olduğunu ancak ulaşımda ciddi mağduriyet yaşadığını vurguladı.

TOKAT’IN ULAŞIMDAKİ MAĞDURİYETİ MECLİS GÜNDEMİNDE: DURMAZ'DAN HAVAALANI SEFERLERİ İÇİN 6 SORULUK ÇIKIŞ

“TOKAT, NÜFUSUNA GÖRE ULAŞIMDA GERİYE İTİLİYOR”

Önergede, Tokat'ın 612 bin kişilik nüfusu ve İstanbul’da yaşayan yaklaşık 475 bin Tokatlı ile hem yerelde hem büyükşehirlerde güçlü bir temsil kabiliyetine sahip olduğuna dikkat çeken Durmaz, buna karşın Tokat Havalimanı'nın hem iç hat uçuş sayısı hem de saat planlaması açısından yetersiz kaldığını ifade etti. Durmaz, Tokatlıların %30-40'ının ulaşım için çevre illerdeki havalimanlarını kullanmak zorunda kaldığını belirtti.

“Rize ve Artvin gibi nüfusu Tokat’tan düşük olan illerde daha fazla sefer varken, Tokatlı vatandaşlarımız hala çevre illere yöneliyor. Bu durum kabul edilemez.”

“ALMANYA’YA DİREKT UÇUŞ İÇİN ALTYAPI HAZIR, NEDEN DEĞERLENDİRİLMİYOR?”

Durmaz ayrıca Tokat Havalimanı'nda sabit görevli gümrük memurunun bulunduğunu hatırlatarak, Almanya başta olmak üzere dış hat uçuşlarının başlaması için teknik bir engel olmadığını vurguladı. Almanya’ya Tokat’tan doğrudan uçuşların başlatılması halinde sadece Tokat’ın değil, Amasya, Sivas ve çevresindeki illerin de bu hizmetten yararlanabileceğini ifade etti.

BİRÇOK KONUDA BAKANLIĞA 6 NET SORU

Kadim Durmaz, TBMM’ye sunduğu önergede şu sorulara yanıt arıyor:

Tokat Havalimanı’ndaki yetersiz iç hat sefer sayıları ve iş dünyasına uygun olmayan uçuş saatlerinin iyileştirilmesi için Bakanlığınızca yapılan bir çalışma var mıdır?

Tokat’tan İzmir’e haftada iki sefer uçuş koyulması yönünde planlanan bir düzenleme mevcut mudur?

AJET tarafından Tokat-Sabiha Gökçen Havalimanı arasında haftada 3 olan seferlerin her gün olacak şekilde artırılması planlanmakta mıdır?

Tokat Havalimanı’nda sabit görevli gümrük memuru bulunması göz önüne alındığında, Almanya’ya doğrudan dış hat uçuşlarının başlatılması yönünde bir çalışma yapılmakta mıdır?

Tokat ili, hem genel nüfusu hem de İstanbul'da yaşayan nüfusuyla Rize ve Artvin gibi illere göre daha fazla potansiyele sahipken, bu illerde daha fazla uçuş seferi düzenlenmesinin gerekçesi nedir?

Sivas Havalimanı’ndan sağlanan daha fazla uçuş seferi ve yüksek hızlı tren bağlantısı gibi avantajlara rağmen, Tokat’ın hava ve genel ulaşım altyapısının geliştirilmesi adına Bakanlığınızın kısa ve uzun vadeli planları nelerdir?

“TOKAT’IN POTANSİYELİ GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

15 Mayıs ve 16 Mayıs tarihli uçuşlardan örnekler veren Durmaz,

Sivas – İstanbul Havaalanı ve Sabiha Gökçen uçuşları 1.043 TL, 1.579 TL, 1.682 TL – 1.088 TL, 1.457 TL, 1.595 TL, 1.857 TL aralığında,

Tokat – İstanbul Havaalanı ve Sabiha Gökçen uçuşları 2.356 TL, 3.376 TL – 2.979 TL aralığında,

Bingöl – İstanbul Havaalanı ve Sabiha Gökçen Havaalanı 2.097 TL, 2.560 TL -2.097 TL aralığında,

Samsun - İstanbul Havaalanı ve Sabiha Gökçen Havaalanı 1.614 TL, 1.769 TL – 1.769 TL, 1.821 TL, 2.100 TL aralığında olduğunu söyledi.

Durmaz, açıklamasının sonunda şu ifadelere yer verdi:

Tokat halkı, yıllardır ulaşımdaki bu haksız uygulamalara sabrediyor. Ancak artık bu mağduriyetin telafi edilmesi gerekiyor. Hükümetin, Tokat’ın ulaşım haklarıyla ilgili eşit ve adil politikalar geliştirmesi şarttır. Biz bu sürecin takipçisi olacağız.

Tokatlı üreticilerden iş insanlarına, gençlerden yaşlılara kadar herkesin etkilendiği bu sorunun çözümü için Bakanlıktan somut adımlar atılması bekleniyor.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.