Gerçek Muhabir

Dünya Kupası'nda Brezilya ve Fas tur atladı, Meksika lider çıktı

SPOR

2026 FIFA Dünya Kupası'nda grup aşaması maçlarında Brezilya, İskoçya'yı 3-0 mağlup ederek son 32 turuna yükseldi. Fas, Haiti'yi 4-2 yenerek grubu ikinci sırada tamamladı. Meksika ise Çekya'yı 3-0 mağlup ederek grubunu lider bitirdi.

C Grubu'nun son maçında Brezilya ile İskoçya karşı karşıya geldi. Rakibi karşısında üstün bir oyun sergileyen Brezilya, sahadan 3-0 galip ayrıldı. Bu sonuçla puanını 7'ye yükselten Brezilya, grubu lider tamamlayarak adını son 32 turuna yazdırdı. İskoçya ise turnuvaya veda etti.

Aynı grupta oynanan diğer mücadelede Fas, Haiti'yi 4-2 mağlup etti. Karşılaşmada altı gol kaydedilirken, Fas aldığı galibiyetle puanını 7'ye çıkardı. Averajla grubu ikinci sırada tamamlayan Kuzey Afrika temsilcisi de son 32 turuna yükseldi. Haiti ise grup aşamasında elendi.

A Grubu'nda ise Meksika ile Çekya karşı karşıya geldi. Meksika, etkili performansıyla rakibini 3-0 mağlup ederek puanını 9'a yükseltti ve grup aşamasını üçte üç yaparak lider tamamladı. Çekya ise grup aşamasında turnuvaya veda eden takımlar arasında yer aldı.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.