Aliyev'den Ermenistan'daki darbe girişimine dair açıklama

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Ermenistan'da ordunun Başbakan Nikol Paşinyan'a verdiği ültimatomla ilgili olarak, ''hiçbir ülkenin dahili işlerine karışmıyoruz dedi.

26 Şubat 2021 Cuma 10:22
Aliyev'den Ermenistan'daki darbe girişimine dair açıklama

Düzenlediği basın toplantısında Ermenistan'daki darbe girişimine ilişkin süreci değerlendiren Aliyev, "Protestolar Ermenistan devletini son derece sarstı. Ermenistan’da buhranlı vaziyet sürüyor, prensip olarak hiçbir ülkenin dahili işlerine karışmıyoruz" ifadelerini kullandı. 

Bu durumun sorumlusunun mevcut hükümet olduğuna işaret eden Aliyev, "Ermenistan şimdi çok ağır vaziyette. Bunun sebebi şimdiki ve önceki yönetimlerdir" ifadesini kullandı.

Aliyev, Dağlık Karabağ'da ateşkesi sağlayan 10 Kasım mutabakatı ile ilgili olarak da, "Muharebenin sonuçları değişmeden kalacak, beyanatın büyük kısmı icra edildi. Ermenistan’da oluşan vaziyete rağmen süreç devam edecek. Aksi takdirde daha kötü duruma düşecek. Yeni gerçeklerle yüzleşmek zorundalar" açıklamasını yaptı. 

Son Güncelleme: 26.02.2021 11:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15