'Deprem kahini' olarak tanınan Frank Hoogerbeets, Kahramanmaraş depremini 3 gün önceden bilmiş

'Deprem kahini' olarak tanınan dünyaca ünlü deprem uzmanı Frank Hoogerbeets, Kahramanmaraş'ta bugün meydana gelen depremle ilgili olarak 3 gün önceden uyarıda bulundu.

06 Şubat 2023 Pazartesi 08:23
'Deprem kahini' olarak tanınan Frank Hoogerbeets, Kahramanmaraş depremini 3 gün önceden bilmiş

Hoogerbeets, 3 Şubat'ta yaptığı Twitter paylaşımında haritada Hatay, Osmaniye ve Kahramanmaraş yakınlarını işaretleyerek, "Eninde sonunda bu bölgede yaklaşık 7.5 büyüklüğünde bir deprem meydana gelecek (Güney-Merkez Türkiye, Ürdün, Suriye, Lübnan)" yazdı. 

Bu sabah saat 4.17 sularında merkezi Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi, 7.4 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.

Suriye'nin kuzeyinde de şiddetli biçimde hissedilen deprem, ülkede 42 kişinin ölümüne sebep oldu.

“En İyi Avustralyalı Gökbilimciler” listesinde bulunan Frank Hoogerbeets, 2002 yılında depremlerle ilgili Ditrianum adlı siteyi kurdu. Hoogerbeets, 25 Nisan 2015 tarihinde Nepal'de meydana gelen 7.8 büyüklüğünde depremi tahmin edince 'deprem kahini' olarak anılmaya başlamıştı.

Son Güncelleme: 06.02.2023 08:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15