İngiltere'de Instagram fenomenleri için yeni karar

Facebook’un bünyesinde yer alan Instagram, Britanya'da gizli ürün reklamı yapıp para kazanan fenomenlere göz açtırmama kararı aldı. Yeni karara göre, fazla takipçisi olan sosyal medya fenomenleri reklam olduğunu ve karşılığında para aldıklarını açıkça belirtmeden ürün tanıtamayacak.

16 Ekim 2020 Cuma 13:24
İngiltere'de Instagram fenomenleri için yeni karar

Sputnik Türkçe'nin aktardığına göre, Britanya'daki Instagram platformunu yöneten Facebook İrlanda, binlerce takipçisi olan ve şirketlerden ürünlerini tanıtarak büyük meblağlar kazanan kişilere yönelik yeni bir karar aldı. Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) tarafından yapılan açıklamaya göre Instgram fenomenlerinin paylaştıkları video ve fotoğraflarda gizli reklamlara son vermek için önlem almayı taahhüt etti.

İngiltere'nin Rekabet ve Piyasalar Kurumu (CMA) tarafından yapılan açıklamaya göre Instgram fenomenlerinin paylaştıkları video ve fotoğraflarda gizli reklamlara son vermek için önlem almayı taahhüt etti.

Değişiklikleri 'çok önemli' olarak tanımlayan CMA'ya göre fenomenlerin ürünleri açıkça reklam olduğunu belirtmeden tanıtmaları ciddi anlamda zorlaştırılacak.

Sosyal medya fenomenleri artık bir ürün veya hizmete tanıtım yapmadan herhangi bir teşvik ya da para alıp almadığını belirtmek zorunda.

Fenomenler belirtemese de tespit edilecek

Instagram ayrıca, kullanıcıların açık bir şekilde bir gönderinin reklam içerip içermediğini belirtmediği durumları tespit etmek için de teknolojiye başvuracak. Teknolojinin ne olduğu ya da nasıl çalışacağıyla ilgili detay belirtilmedi.

Son Güncelleme: 16.10.2020 14:48
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15