İsviçre, Türkiye'yi İlk Kez "Riskli Ülkeler" Listesine Ekledi

İsviçre'de Federal Sağlık Dairesi (FOPH), Türkiye'yi ilk kez "Riskli ülkeler" listesine ekledi.

20 Nisan 2021 Salı 11:40
İsviçre, Türkiye'yi İlk Kez "Riskli Ülkeler" Listesine Ekledi

İsviçre'de Federal Sağlık Dairesi (FOPH), Türkiye'yi ilk kez "Riskli ülkeler" listesine ekledi.

İsviçre Federal Sağlık Dairesi, son 14 gün içindeki vaka sayılarına dayandırarak Türkiye'nin de içinde olduğu 45 ülkeyi "Riskli ülkeler" listesine ekledi. Ülkede, Türkiye'den seyahat edenlere zorunlu 10 gün karantina uygulaması getirildi. 

Daire, internet sitesinden yayımladığı listede, söz konusu ülke veya bölgelerde, "daha yüksek enfeksiyon riski taşıyan veya hastalığın daha şiddetli bir formuna neden olan bir mutasyon koronavirüsün var olduğu kanıtlanmıştır" açıklaması yaptı. 

KISITLAMALAR GEVŞETİLDİ

Ülkenin ikinci büyük şehri Cenevre'de  restoran, kafe ve barların terasları ve açık alanları halka hizmet vermeye başladı. Kısıtlamaların gevşetilmesiyle dış mekanlarda 100, iç mekanlarda 50 kişiye kadar katılımla etkinlikler düzenlenmesine izin verildi. Etkinlikler esnasında maske takılması ve oturulması zorunlu kılındı.

Son Güncelleme: 20.04.2021 12:54
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15