Papa'dan İstiklal saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı: Türkiye için dua ediyorum

Katolik Kilisesi lideri Papa Francesco, pazar günü İstanbul'daki İstiklal Caddesi'nde gerçekleştirilen bombalı saldırının "kendisini derinden üzdüğünü" belirtti ve hayatını kaybeden 6 kişinin yakınlarına başsağlığı diledi.

15 Kasım 2022 Salı 15:32
Papa'dan İstiklal saldırısında hayatını kaybedenler için başsağlığı mesajı: Türkiye için dua ediyorum

85 yaşındaki Papa, "Hiçbir şiddet olayının Türkiye'yi kardeşlik, adalet ve barış değerleri üzerine kurulmuş bir toplum inşa etme konusunda cesaretini kırmaması için dua ettiğini" ifade etti. 

Pazar günü saat 16.20 sularında İstiklal Caddesi'nde bir bomba patlatılması sonucunda 6 kişi hayatını kaybetti ve 81 kişi yaralandı. 

Türkiye saldırıdan PKK'yı sorumlu tuttu. Emniyet'ten yapılan açıklamada saldırının zanlısı Suriye uyruklu Ahlam Albashır'ın yapılan sorgusunda, PKK/PYD/YPG tarafından özel istihbarat elemanı olarak yetiştirildiğini ve Afrin-İdlib üzerinden Türkiye'ye eylem yapmak için kaçak yollarla giriş yaptığını söylediği öğrenildi.

PKK ise saldırıların arkasında kendilerinin olmadığını iddia etti.

Son Güncelleme: 15.11.2022 16:19
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15