Yunanistan'ın son Kralı II. Konstantin hayatını kaybetti

Yunanistan'ın son Kralı II. Konstantin, 82 yaşında hayatını kaybetti.

11 Ocak 2023 Çarşamba 12:03
Yunanistan'ın son Kralı II. Konstantin hayatını kaybetti

Prens William'ın vaftiz babası ve Yunanistan'ın son kralı II. Konstantin  salı günü Atina'da tedavi gördüğü özel hastanenin yoğun bakım ünitesinde hayatını kaybetti. 

Felç geçirdikten sonra öldüğü belirtilen Konstantin'in, ölümünden önce yoğun bakım ünitesinde tedavi gördüğünü doğruladı.

Kronik kalp ve hareketlilik sorunlarından muzdarip olan Konstantin'in, sağlık durumu kötüleşmiş ve son aylarda birkaç kez hastaneye kaldırılmıştı.

PRENS WİLLİAM'IN VAFTİZ BABASIYDI

Konstantin, kuzeni İngiltere Kralı III. Charles'ın yakın arkadaşı ve Prens William'ın altı vaftiz ebeveyninden biriydi.

Konstantin, geçen yıl Atina'da son kez halkın karşısına çıktığında tekerlekli sandalyede, kız kardeşi eski İspanya Kraliçesi Sofia ve diğer aile üyeleri eşliğinde görülmüştü.

1964'ten 1973'te monarşi kaldırılana kadar Yunanistan'ın son kralı olarak hüküm süren Konstantin, Yunanistan'ın siyasi tarihinin en çalkantılı dönemlerinden birinde hüküm sürdü.

Babası öldükten sonra tahta geçtiğinde 23 yaşında olan Konstantin, Atina'daki askeri cuntaya karşı başarısız bir karşı darbeye liderlik ettikten sonra 1967 yılında ülkeden kaçmak zorunda kaldı.

II. Konstantin, tahta 1964 yılında; Yunanistan sarsıntılı zamanlar geçirirken çıktı. Bu sarsıntılı zamanların sonunda 1967'de darbe oldu ve Albaylar Cuntası dönemi başladı. 

II. Konstantin, başarısız bir karşı darbe girişimi sonrasında Yunanistan'dan kaçtı. 1973'te Yunanistan'da monarşiye son verildi. 

Danimarka Prensesi Anne-Marie ile evli olan II. Konstantin'e 2002 yılında Yunanistan'daki eski mal varlığı için tazminat ödendi. Çiftin birlikte 5 çocuğu bulunuyordu.

Aynı zamanda bir sporcu olan II. Konstantin, 1960 Roma Olimpiyatları'nda Yunanistan yelken ekibiyle altın madalya kazandı.

Son Güncelleme: 11.01.2023 12:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15