ODTÜ, kendi mezuniyet törenini yapacak

Her yıl Devrim Stadı’nda yapılan ve özellikle siyasi ve mizahi içerikli mezuniyet pankartları ile gündeme gelen mezuniyet törenine ODTÜ Rektörlüğü 'izin' vermedi. Karara tepki gösteren topluluklar Devrim Stadı’nda alternatif mezuniyet töreni için çalışmalara başladı.

09 Temmuz 2022 Cumartesi 09:16
ODTÜ, kendi mezuniyet törenini yapacak

Her yıl Devrim Stadı’nda yapılan ve siyasi ve mizahi içerikli mezuniyet pankartları ile gündeme gelen mezuniyet törenine ODTÜ Rektörlüğü 'izin' vermedi. Karara tepki gösteren topluluklar Devrim Stadı’nda alternatif mezuniyet töreni için çalışmalara başladı.

Cumhuriyet’ten Sefa Uyar’ın haberine göre, Rektörlük, bu yıl  “protestolar ve güvenlik” gerekçesiyle Devrim’de tören olmayacağını, bölümlerin törenleri kendilerinin organize edeceğini açıkladı. Karar öncesi bölümlerle görüşüldüğü ancak “bölüm ve akademisyenlerin, buna karşı çıktığı, Devrim’de yapılması gerektiği yönünde görüş bildirdiği” öğrenildi. Karara tepki gösteren topluluklar da Devrim’de alternatif mezuniyet töreni için çalışmalara başladı.

ODTÜ Mezunlar Derneği, karara ilişkin “Siz gelmeden de vardık, gittiğinizde de burada olacağız. Mezuniyetin yeri Devrim Stadyumu’dur” açıklaması yaparken bu yıl mezun olacak öğrenciler konuştu. Öğrenciler şunları söyledi:

E.G.: Her ODTÜ’lü okula girdiği ilk andan itibaren Devrim’deki geleneksel mezuniyet töreniyle okuluna veda etmenin hayalini kurar. Geçen sene pandemi, bu sene ise siyasi olaylar gerekçe gösterilerek bu köklü geleneğin altı oyulmaya çalışılıyor. Mezuniyet sevincini paylaşmak isteyen aileler de mağdur. Mezuniyet Devrim’de olur, bölüm törenlerine katılmayı düşünmüyorum.

Amfide oturup ders dinlediğim ilk andan itibaren hayalini kurduğum mezuniyet töreni, bu sene de çeşitli bahanelerle iptal ediliyor. ODTÜ’yü ODTÜ yapan güzellikler adım adım yok ediliyor. ODTÜ kültürüyle yetişen bir genç olarak alınan bu iptal kararını kabul etmiyorum. Mezuniyet töreni Devrim’de olur. 

Son Güncelleme: 09.07.2022 11:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15