BDDK, Kredi Finans Faktoring ve Doğa Faktoring'in faaliyet iznini iptal etti

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Kredi Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş.’nin kendi talebi doğrultusunda faaliyet iznini iptal etti. BDDK sermayesini 50 milyon TL'ye artıramayan Doğa Faktoring'in de faaliyet iznini iptal etti.

02 Eylül 2022 Cuma 10:54
BDDK, Kredi Finans Faktoring ve Doğa Faktoring'in faaliyet iznini iptal etti

Kredi Finans Faktoring

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurulu (BDDK), Kredi Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş.’nin kendi talebi doğrultusunda faaliyet iznini iptal etti.

BDDK’nın Kredi Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş. ile ilgili kararı bugün Resmi Gazete’de yayınlandı. Kararda, "Kredi Finans Faktoring Hizmetleri A.Ş.’nin faaliyet iznine şirketin talebi doğrultusunda 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunu'nun 50'nci maddesinin (1) numaralı fıkrasının (e) bendi uyarınca iptal edilmesine karar verildi” denildi.

 Doğa Faktoring

BDDK, sermayesini 50 milyon TL'ye artıramayan Doğa Faktoring'in faaliyet iznini iptal etti.

BDDK'nın Doğa Faktoring'in faaliyetinin iptal edildiğine dair kararı bugün Resmi Gazete'de yayınlandı. Kurul kararı şöyle:

“Kurul Başkanlığı'nın 31 Ağustos 2022 tarihli gündem yazısı ekinde gönderilen 31 Ağustos 2022 tarih ve E-12509071-103.01.01-59085 sayılı yazı ve eklerinin incelenmesi sonucunda;

30 Haziran 2022 tarihine kadar ödenmiş sermayesini 50 milyon TL'ye artıramayan Doğa Faktoring A.Ş.’nin faaliyet izninin 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring, Finansman ve Tasarruf Finansman Şirketleri Kanunu'nun geçici 6. maddesinin (3) numaralı fıkrası uyarınca iptal edilmesine,

- Kanunun 50'nci maddesinin (2) numaralı fıkrası çerçevesinde işbu kararın Resmi Gazete’de yayımlanmasına karar verilmiştir.”

Son Güncelleme: 02.09.2022 11:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15