Çelişkiye bak! KOSGEB kredisini borcu olmayan esnafa veriyorlar!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun KOSGEB Kredileriyle ilgili Basın Açıklaması yaptı.

03 Mart 2017 Cuma 11:29
Çelişkiye bak! KOSGEB kredisini borcu olmayan esnafa veriyorlar!

İktidarın esnafa müjde olarak sunduğu KOSGEB kredisinin borçlarını ödeyebilme ümidiyle krediye başvuran esnafı büyük bir hayal kırıklığına uğrattığını söyleyen CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, “KOSGEB’den başvurusu olumlu sonuçlanan esnaf bankaya gittiğinde kredisini alamayacağını öğreniyor. Çünkü bankalar borcu olan esnafa kredi vermiyor. Esnaf kira, KDV, elektrik, su parası, çöp vergisi, tabela olmak üzere bir çok vergi ödüyor. Ödeyemeyen de kepengini kapatıyor. İşçisini çıkarıyor. Esnaf zaten borçlarını ödemek ve icra durumunu ortadan kaldırmak için bu krediye başvuruyor. Borcu olmayan esnaf paraya çok ihtiyacı olmayan esnaftır. Borç batağı içinde boğulan esnaf kredi kullanamayacaksa nasıl ayağa kalkacak” dedi. Torun şunları söyledi:

KREDİ TEK BAŞINA ÇÖZÜM DEĞİL

“Zaten pek çok esnaf başvuru sırasında bir sürü sıkıntı yaşadı, sistem kilitlendi, kredinin yandaş esnaflara verildiği yönünde iddialar günlerce gündemden düşmedi. Yetkililer buna da doğru dürüst bir açıklama getiremedi. Esnafı ayağa kaldırmak için Hükümetin bir an önce tedbir alması, bu yönde çalışma yapması gerekir. Esnafa kredi tek başına da çözüm olmaz. İşçinin, emeklinin, çiftçinin geliri artmadan esnafın kazanması çok zor.”

DAHA DA ZOR GÜNLER BEKLİYOR

Yeterli adımlar atılmazsa esrnafı daha zor günlerin beklediğini de vurgulayan Torun, “Ne yazık ki, iktidar Türkiye’ye başkanlık sistemini dayatmakla meşgulken, ekonominin belkemiği küçük esnaf hızla yok oluyor. Esnafın kan kaybı durmadan artıyor, her yıl yüzbinlerce esnaf kepenk indiriyor. Son 12 yılda esnaf sayısı 740 bin azalmışken iktidar kendi geleceğini garanti altına almaya çalışıyor. Eğer küçük esnafın desteklenmesi için ciddi adımlar atılmazsa esnafımızı daha da zor günler bekliyor olacak” dedi.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15