CHP'li Hürriyet, “Ne olacak bu fındığın hali?”

Kandıra’da fındık üreticisi ile bir araya gelen Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, “8 liraya kadar düşen fındığın üreticisi ne yapsın? Ölsün mü” dedi 

16 Ağustos 2017 Çarşamba 13:52
CHP'li Hürriyet, “Ne olacak bu fındığın hali?”

TBMM Başkanlık Divanı Katip üyesi ve CHP Kocaeli Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet ve beraberindeki partisinin Kandıra ilçe Başkanı Gülay Eyisabuncular, Belediye Meclis üyesi Recep Şenol, ilçe yöneticilerimiz İsmail Açıkgöz, Birten Kaya ve Yılmaz Arık ile birlikte Belen Köyünde hem fındık üreticilerini hem de yevmiyeci işçileri ziyaret etti. Milletvekili Hürriyet 8 liraya kadar düşen fındık fiyatlarının arttırılması gerektiğini söyleyerek, “Fındık üreticisini ranta teslim etmek, onları ölüme terk etmek demektir” dedi
FINDIK BU İNSANLAR İÇİN HAYAT DEMEKTİR
Kocaeli’nin Kandıra ilçesi Belen Köyündeki fındıklıklarda gerek fındık üreticileri gerekse yevmiyeci işçilerle bir araya gelen CHP Milletvekili Fatma Kaplan Hürriyet, işçilerle beraber yemek yiyerek fındık üreticisinin sorunlarını dinledi. Açıklamalarda bulunan Milletvekili Hürriyet, Türkiye’de 33 ilde yaklaşık 502 bin çiftçinin 7 milyon dönüm alanda fındık tarımı yapmakta olduğunu ifade ederek, “Kocaeli’de ise 2015 verilerine göre 8 bin 434 hektar alanda 9 bin 651 ton üretim yapılıyor. Bu Marmara Bölgesine göre gayet yüksek bir rakam. Ancak AKP küçük üreticiyi yok saydığı fındık politikasıyla hak ettiği bütçe desteğini vermiyor. Oysa fındık bu insanlar için hayat demektir. Fındıktan başka gelir kaynakları olmayan fındık üreticilerinin kurda kuşa teslim edilmemesi gerekiyor”
KİMSE FINDIK EMEKÇİLERİ ÜZERİNDEN REKLAM YAPMASIN
Fındığın gerçek değerinin bulması gerektiğine de değinen Kocaeli Milletvekili Hürriyet, “Hükümetin kesinlikle bir fındık politikası yok ve üreticilerimiz yalnız bırakılmış durumda. Oysa fındığın ne emekle toplandığını bilseler, masa başında hesap yapmazlardı.  Bugün fındık 8 Lira bu kabul edilebilir bir rakam değil. Fındık üreticisinin ürettiği malı değeri ile satması lazım. Fındık konusunda her şeyi yapmak zorundayız. İzlenen politika tütünü nasıl bitirdiyse, pamuğu nasıl bitirdiyse, fındığı da bitirmeye yönelik olduğunu görüyoruz. Fındık emekçilerimiz üzerinden reklam yapmadan, fındığımıza sahip çıkmalıyız. CHP iktidarında fındık çiftçisi, bütçe yasası ile hak ettiği desteğe kavuşacak. Arz fazlası olan fındık mutlaka Devlet eliyle değerlendirilecek, piyasa tekellere bırakılmayacak, FİSKOBİRLİK yeniden güçlendirilerek piyasada söz sahibi olacak. CHP, Fındığın Türkiye ekonomisine daha fazla katkı yapmasını sağlayacaktır” açıklamalarında bulundu.

Son Güncelleme: 16.08.2017 13:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15