Dolar kuru bugün ne kadar? (22 Ağustos dolar - euro fiyatları)

Dolar - euro kaç TL? 22 Ağustos 2019 dolar kuru en son ne kadar oldu? Bankalararası piyasada döviz kurlarında son durum.

22 Ağustos 2019 Perşembe 10:04
Dolar kuru bugün ne kadar? (22 Ağustos dolar - euro fiyatları)

Dolar, Türk Lirası karşısında haftaya 5,58'in altında başlamasının ardından kademeli bir şekilde yükselerek dün 5,75 seviyesini gördü.

Dolar/TL, bugün bankalararası piyasada 5,75 civarında işlem görerek güne başladı. 

Euro/TL ise, 6,37 seviyelerinde yer alıyor. 

FED TUTANAKLARINDA "ESNEKLİK" VURGUSU

Fed 11 yıl sonra ilk faiz indirimini yaptığı temmuz toplantı tutanaklarını yayımladı. Fed üyelerinin çoğu 25 baz puan indirim istedi. Üyeler bunu para politikasında agresif bir düşüş başlangıcı olarak değil, politikanın tekrar ayarlanması olarak gördüklerini belirtti. Tutanaklarda faiz indirimi, ekonomik gelişmelere ilişkin sigorta olarak nitelendirilirken, önümüzdeki dönem için daha "esnek" olunacağı mesajı verildi. 

Fed üyeleri gelecekteki faiz adımların nasıl olacağı konusunda ise konuşmakta isteksiz davrandı.

TRUMP: TEK SORUN FED VE POWELL

Trump yine Fed'i eleştirdi. Çin ve diğer ülkelerle ticaret anlaşmalarının harika durumda olduğunu tek sorunun Fed ve Powell olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, Fed'i hafifçe vuruş yapamayan bir golf oyuncusuna benzeten Trump, Fed'in faiz indirerek doğru şeyi yapması durumunda ABD ekonomisinin güçlü büyüme kaydedeceğini dile getirdi. Powell'ı kastederek, "Ona güvenmiyorum, bizi sadece yüzüstü bıraktı" diyen Trump, "Enflasyon yok, uyan Fed ifadelerini kullandı.

Piyasalar Fed Başkanı Jerome Powell'ın Kansas City Fed'in Cuma günkü yıllık Jackson Hole toplantısında vereceği mesajları takip edecek. Powell'ın konuşmasından ABD para politikasının yönüne ilişkin çıkabilecek mesajlar gelişen piyasa paraları için belirleyici olabilir.

Son Güncelleme: 22.08.2019 10:05
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15