Dolar ne kadar oldu?

ABD’li rahip Andrew Brunson’ın bugün yapılması beklenen duruşmasından çıkacak karara ilişkin iyimser beklentiler dövizde gerilemeye neden oldu. Bu sabah dolar/TL güne 5.90 seviyelerinde başladı.

12 Ekim 2018 Cuma 09:11
Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL güne, Türkiye’de yargılanan Amerikalı rahip Andrew Brunson’ın bugün yapılacak duruşmada serbest bırakılabileceği ve bu sürecin ABD Türkiye ilişkilerini olumlu etkileyeceği beklentileriyle 17 Ağustos’tan beri en düşük olan 5.90 seviyesini test ederek başladı.

TL bu hafta dolar karşısında gelişmekte olan ülke para birimlerinden de daha iyi performans gösteriyor. Geçen hafta 6.20’li seviyelerden tamamlayan dolar/TL hafta boyunca aşağı yönlü bir seyir izledi. Bankacılar küresel piyasalarda sert satış baskısının da yaşandığı bu hafta dolar/TL’deki düşüş sürecini Türkiye-ABD arasındaki gerginliğin azalabileceği beklentilerine bağladılar.

Dolar ne kadar oldu?

Dolar/TL 5.9045/5.9024'ten, Euro/TL ise 6.8669/6.8606'dan işlem görüyor.

Brunson İzmir’de devam eden yargılaması kapsamında bugün mahkemeye çıkacak.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15