Ekonomistler "Bir tek Şimşek yetmez" diyor: "İktidarın faiz ısrarı sürerse ekonomi düzelmez"

Erdoğan, ekonominin başına yeniden Mehmet Şimşek’i getirmeyi planlıyor. Ekonomistler, “Faiz ısrarı sürerse ekonomi düzelmez. En fazla 2-3 ay vitrinde zaman kazandırır” diyor.

31 Mayıs 2023 Çarşamba 09:50
Ekonomistler "Bir tek Şimşek yetmez" diyor: "İktidarın faiz ısrarı sürerse ekonomi düzelmez"

Piyasalar iktidarın düşük faiz temelli ekonomi politikalarında bir değişiklik yapıp yapmayacağına odaklandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşen Mehmet Şimşek’in görevi kabul edip etmediğine ilişkin açıklama beklenirken ekonomistler, ekonominin toparlanması için sadece Şimşek adının yetmeyeceğini belirtiyor.

Ekonomik darboğazın etkisinde girilen cumhurbaşkanlığı ikinci tur seçimini kazanan Erdoğan, makamdaki üçüncü dönemini yaşayacak. Şimşek’le seçim öncesinde başlattığı görüşme trafiğini seçim sonrasında da sürdüren iktidarın, düşük faiz temelli ekonomi politikalarında bir değişiklik yapıp yapmayacağı merak ediliyor. Ekonomistler ise ekonominin toparlanması için sadece Şimşek adının yetmeyeceğini belirtiyor.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, ekonominin koordinasyonuna Şimşek alternatifini değerlendiren ekonomistler, önceliğin güvenin sağlanmasında olduğunu belirtiyor.

Enflasyonu düşürebilmenin büyük ölçüde beklentileri aşağı çekebilme becerisine bağlı olduğunu söyleyen Prof. Dr. Selva Demiralp, Merkez Bankası bağımsızlığının önemli olduğunu bu nedenle piyasaların Şimşek’in politikalarına kolay kolay ikna olmayacağını söyledi.

Ekonomist Dr. Atilla Çifter de sosyal medya paylaşımında, “Mart 2024’te seçim var. Ortodoks politikaların Şimşek ile bile olasılığı çok düşük. En fazla 2-3 ay vitrinde zaman kazanmaya yarayabilir. 2018 öncesinden çok farklı olarak ödemeler dengesi finansmanı sorunu var, sadece isimle çözülebilecek gibi gözükmüyor” dedi.

Son Güncelleme: 31.05.2023 11:08
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15