Evde Kalanlar Alkol Tüketimini Arttırdı

2 bin 69 kişiyle yürütülen Koronavirüs İçki ve Alkol Anketi çarpıcı sonuçlar ortaya koydu. Evden çalışma alkol tüketimini artırdı.

08 Nisan 2020 Çarşamba 11:42
Evde Kalanlar Alkol Tüketimini Arttırdı

29 Mart ile 3 Nisan arasında 2 bin 69 kişi ile sosyal medya üzerinden alkol tüketim anketi yapıldı. Mepa Eğitim, Danışmanlık ve Organizayon tarafından yapılan ankete cevap verenlerin yüzde 81.7’si erkek, yüzde 18.3’ü kadınlardan oluştu. En büyük katılımın 35-44 yaşları arasında olduğu çalışmada katılımcılara alkol tüketiminde değişiklik olup olmadığı soruldu. Toplam yanıtlarda içki tüketiminde azalma eğilimi görülse de “Sürekli evde olduğum için içki tüketimim arttı” diyenler en büyük dilimi oluşturdu. Araştırmanın sonuçlarında ise şu ifadeler yer aldı: "Sağlık nedenleriyle tüketiminin azaldığını belirten kesimin varlığı bilinçli bir alkol tüketimine işaret etmektedir. Sosyalleşmenin içki tüketiminde çok önemli bir etkisi olduğu net olarak ortaya çıkmıştır."

10 KIŞIDEN 7’SI KOLONYA ALDI

Ankette katılımcıların son 2 hafta boyunca içki tercihleri ve tüketim alışkanlıklarının yanısıra kolonya, dezenfektan gibi alkolleri alıp almadıkları da değerlendirildi.  Sosyalleşmenin içki tüketiminin en önemli etmenlerinden biri olduğunu gösteren çalışmada bazı konularda bilgi eksikliği de öne çıktı. Süreçte Twitter ve televizyon en çok kullanılan bilgi kaynakları olarak öne çıktı. 10 kişiden 7’sinin kolonya satın aldığı ortaya çıktı.

Son Güncelleme: 08.04.2020 12:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15