Gram altın rekor kırdı

Gram altın fiyatları, dolar/TL'deki sert yükselişin etkisiyle yeni tarihi zirvesini gördü. Dolar/TL gün içi en yüksek 21.32'yi görerek Euro TL ise 22.99 'la zirve tazeledi. Gram altın ise 1.340 TL ile yeni rekor kırdı.

05 Haziran 2023 Pazartesi 18:56
Gram altın rekor kırdı

Mehmet Şimşek’in Hazine ve Maliye Bakanlığını devralmasının ardından dolar/TL kuru, yeni haftada rekor kırarak 21 seviyesinin üstünde başladı. Gram altın ise dolardaki sert yükselişin etkisi ile 1.340 TL ile tarihi zirvesini gördü.

Spot altın ons başına 1.943 dolar seviyelerinden işlem görürken ons altın ve bankalar arası Dolar/TL kuru üzerinden yapılan hesaplamalara göre gram altın ise cuma günü 1.332 TL'lik rekorunu tazeleyerek 1.340 TL ile yeni tarihi zirvesini gördü.

Çeyrek altın 2.170 lira, Cumhuriyet altını da 8.790 liradan satılıyor.

GÖZLER EKONOMİ KADROLARINDA

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni kabineyi haftasonu açıkladı. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz olurken Hazine'ye uluslararası kabul görmüş ekonomi politikalarıyla öne çıkan Mehmet Şimşek geldi.

Hükümetin son yıllarda izlediği ekonomi politikalarının topyekün değişiklik getirebileceği için Şimşek'in TCMB, bankacılık ve sermaye piyasaları düzenleme kurumları, Türkiye Varlık Fonu ve kamu bankaları yönetimlerindeki değişiklikleri izleyecek.

Son Güncelleme: 05.06.2023 18:57
Anahtar Kelimeler:
Altın
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15