İngiltere'ye mobilya ihracatı 7 kat arttı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), İngiltere’ye mobilya ihracatını yüzde 616 artırarak 1,2 milyon dolara çıkardı.

21 Haziran 2021 Pazartesi 19:21
İngiltere'ye mobilya ihracatı 7 kat arttı

Akdeniz Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği (AKAMİB), İngiltere’ye mobilya ihracatını yüzde 616 artırarak 1,2 milyon dolara çıkardı.

Yapılan açıklamaya göre, AKAMİB'e üye şirketler mayıs ayında geçen yılın mayıs ayına göre yüzde 45 artışla 61,8 milyon dolar ihracat gerçekleştirdi. Birliğin yılın ilk 5 ayında gerçekleştirdiği ihracat da geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 43 oranında artarak 347,5 milyon dolar oldu. Mayıs ayında yüzde 39 artışla 32,5 milyon dolar mobilya ihraç eden AKAMİB'in İngiltere ile imzalanan serbest ticaret anlaşması (STA) sonrasında bu ülkeye ihracatı da yüzde 616 artarak 1,2 milyon dolar oldu.

TAYVAN’DAKİ BÜYÜME İHRACATI ARTIRDI

Normalleşmenin başlamasıyla global ticaretin hızlandığını ve değişen tedarik zinciri sayesinde farklı pazarlara giriş yaptıklarını belirten AKAMİB Başkanı Onur Kılıçer, “Tayvan son 5 aydır ihracatını aralıksız artırıyor ve özellikle paketleme ve lojistik sektöründe kullanılan ürünlere talepleri de doğru orantılı şekilde arttı. Bu talebi hızlıca karşılayan sektörümüzün Tayvan’a yaptığı keresteler, sandık, kafes, palet ürünleri ihracatımız yüzde 6 bin 681 oranında artarak 1,7 milyon dolar oldu. Global ticaretteki artışın etkisiyle sektörün toplam ihracatı da yüzde 104 artarak 11,9 milyon dolara ulaştı” dedi.

MAYIS AYINDA EN FAZLA İHRACAT IRAK’A YAPILDI

AKAMİB verilerine göre, mayıs ayında en fazla ihracat 12,1 milyon dolarla Irak’a yapılırken, onu 5,3 milyon dolar ihracatla Almanya, 4 milyon dolar ihracatla İsrail takip etti. İmzalanan STA sonrasında ihracatın hızla arttığı Birleşik Krallığa ise aynı ayda yapılan ihracat yüzde 402 artışla 1,9 milyon dolar olurken, hedef pazar ABD’ye yüzde 83 artışla 2,4 milyon dolar ihracat gerçekleştirildi.

Son Güncelleme: 21.06.2021 19:24
Anahtar Kelimeler:
İngiltereAkamib
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15