İtalya, Otokar'dan 34,2 milyon euroluk otobüs sipariş etti

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, İtalya pazarının önde gelen iki farklı firmasından orta boy Doruk otobüsleri ile doğal gazlı Kent otobüsleri için yaklaşık 34,2 milyon euro bedelli toplam 148 araç siparişi aldı. 

26 Aralık 2022 Pazartesi 12:11
İtalya, Otokar'dan 34,2 milyon euroluk otobüs sipariş etti

Koç Topluluğu şirketlerinden Otokar, İtalya pazarının önde gelen iki farklı firmasından orta boy Doruk otobüsleri ile doğal gazlı Kent otobüsleri için yaklaşık 34,2 milyon euro bedelli toplam 148 araç siparişi aldı. 

Koç Topluluğu'ndan yapılan açıklamaya göre; topluluk şirketlerinden Otokar, ticari araçlarda hedef pazarı olan Avrupa’dan, İtalya merkezli satın alma ofisi Consip ile 2021 ve 2022 yılında imzalanan çerçeve anlaşmaları kapsamında iki farklı operatörden toplam 148 otobüs siparişi aldı. Toplam değeri 34,2 milyon euro olan teslimatların 2023 yılının ikinci yarısında başlaması ve partiler halinde 2024 yılının ilk yarısı içinde tamamlanması planlanıyor. 

ARAÇLAR İTALYA’NIN FARKLI BÖLGELERİNE GÖNDERİLECEK 

Siparişlerden 58 adedi İtalya’nın Toskana bölgesine teslim edilecek. 28 adet orta boy Doruk otobüs ve 30 adet doğal gazlı Kent otobüsü, İtalya’nın Tiren Denizi kıyı bölgesindeki tüm taşımacılığı üstlenen önde gelen taşımacılık operatörü Autolinee Toscane firması filosunda hizmet edecek. 

Sipariş edilen 90 adet doğal gazlı Kent otobüsü ise İtalya’nın güney bölgesi Puglia’ya ihraç edilecek. Araçlar Puglia Bölgesi Ulaştırma Dairesi (Regione Puglia Dipartimento Mobilita) bünyesinde yolcu taşımacılığı hizmeti sunacak. 

GÜVENLİ VE KONFORLU 

Şirketten yapılan açıklamada, Otokar’ın on binlerce aracının başta Avrupa olmak üzere dünyanın dört bir yanında 50’den fazla ülkede hizmet verdiği belirtildi. Açıklamaya göre, Otokar’ın 10,8 metre uzunluğundaki doğal gazlı Kent CNG otobüsleri, modern iç ve dış görüntüsü, çevreci motoru, alçak taban girişi, yüksek yolcu kapasitesi, üstün yol tutuşu ve güçlü klimasıyla dikkat çekiyor. ABS, ASR, disk frenler ve kapılarda sıkışmayı önleyici sistem ile maksimum güvenlik sunan araç; aynı zamanda toplu ulaşımda üst düzey konfor vadediyor. 

Otokar'ın kullanıcı beklentileri doğrultusunda ürettiği ve yurt dışına Vectio ismiyle sunulan 9 metrelik orta boy Doruk otobüsleri ise iç ve dış modern görüntüsü, güçlü motoru, yol tutuşu ve üstün çekiş performansının yanı sıra düşük işletme giderleriyle de ön plana çıkıyor. Büyük ve geniş camları, ferah iç hacmi ve standart sunulan kliması ile yolculara rahat ve keyifli bir yolculuk yaşatıyor. 

Anka

Son Güncelleme: 26.12.2022 15:32
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15