Merkez Bankası'ndan Faiz İndirimi...

Merkez Bankası politika faizini 200 BAZ puan düşerek yüzde 14'ten yüzde 12'ye indirdi.

12 Aralık 2019 Perşembe 14:14
Merkez Bankası'ndan Faiz İndirimi...

Merkez Bankası politika faizini yüzde 14'ten yüzde 12'ye düşürdü.  Beklenti, faizin yüzde 1.5 indirilmesi yönündeydi. PPK’nın kararıyla faiz, birbirini takip eden şekilde 3 kez indirilmiş oldu.

Merkez Bankası’ndan faiz indirimi kararına dair yapılan açıklamada, son döneme ilişkin verilerin iktisadi faaliyetteki toparlanma eğiliminin devam ettiğini gösterdiği kaydedilerek, “İktisadi faaliyetin sektörel yayılımındaki iyileşme devam etmekle birlikte yatırımlar zayıf seyrini sürdürmektedir” dendi.
Rekabet gücündeki gelişmelerin olumlu etkisinin sürdüğü yorumunda bulunan Merkez Bankası, küresel büyüme görünümündeki zayıflamanın ise dış talebi kısmen yavaşlattığı değerlendirmesinde bulundu.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

Net ihracatın büyümeye katkısı gerilerken, dezenflasyon süreci ve finansal koşullardaki iyileşmeyle birlikte ekonomideki toparlanmanın devam edeceği öngörülmektedir.
“Son dönemde belirgin bir iyileşme kaydeden cari işlemler dengesinin alınan tedbirlerin de katkısıyla önümüzdeki dönemde ılımlı bir seyir izlemesi beklenmektedir.”

“Merkez Bankası, 2020‘de fırsatını bulduğu anda politika faizlerini tek haneye çekmek için gayret edecek”

Son Güncelleme: 12.12.2019 14:34
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15