Murat Muratoğlu: Gençlerin KYK borcu yüzünden banka hesaplarına bloke konuyor

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, sosyal konut projesinden dar gelirlilerin yararlanmasının güç olduğuna işaret etti.

19 Eylül 2022 Pazartesi 10:34
Murat Muratoğlu: Gençlerin KYK borcu yüzünden banka hesaplarına bloke konuyor

Projede gençlere ve emeklilere 50'şer bin konut kontenjanı ayrıldığına dikkat çeken Muratoğlu şöyle yazdı:

"Gençlerin Kredi Yurtlar Kurumu'ndan kullandıkları kredileri geri ödenemediği için banka hesapları bloke ediliyor. Hadi geçtim peşinatı, kredi taksitlerini nasıl ödeyecekler.

Diğer yandan emekli aylığı 3.500 lira olan evsiz ve kirada oturan biri ne yapacak da bu kampanyadan yararlanacak? Barınma ülkede neden sorun haline geldi? Ev fiyatları neden bu kadar katladı? Mevcut yönetimin dini referans alarak ekonomi yönetmesinin etkisi var mı? Ya da sığınmacı, mülteci politikalarının yaşattığı bir açmaz mı?

Hiç bunları sorgulamayalım, gidip konut fiyatlarını uyguladığı yanlış ekonomi politikalarıyla patlatan ampule oyumuzu basalım. Niye? Ev yapacak! Cebinden mi? O soru hiç sorulmayacak!"

Yazının tamamı için tıklayın

Son Güncelleme: 19.09.2022 10:51
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15