Murat Muratoğlu: Sermaye kontrolü geldi

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 15 milyon TL ve üzerinde döviz bulunduran şirketlere, kredi verilmesini engelleyen kararını değerlendirdi.

27 Haziran 2022 Pazartesi 11:02
Murat Muratoğlu: Sermaye kontrolü geldi

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 15 milyon TL ve üzerinde döviz bulunduran şirketlere, kredi verilmesini engelleyen kararını değerlendirdi. 

Muratoğlu, kararı "sermaye kontrolü" olarak tanımladı.

Muratoğlu, "Türkçe meali 'Sermaye Kontrolü' geldi" başlık yazısında Muratoğlu "Günü kurtarmak dışında şirketlerin krediye erişimini zorlaştıran bu adımlar, ekonomik aktiviteyi, üretimi, iç talep ve istihdamı her alanda zincirleme olarak negatif etkilemesi kaçınılmaz gibi… Umurlarında mı sanki?" ifadelerini kullandı

Yazının tamamı için tıklayın

Son Güncelleme: 27.06.2022 11:53
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15