Murat Muratoğlu: Ülke büyürken maaşlar neden azalır acaba?

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, büyüme verilerinde işgücü ödemelerinin azaldığına dikkat çekerek "Çalışan maaşlarının ekonomi içindeki payı da düşmeye devam etti. Ne kadar? Bu yılın ilk çeyreğinde geçen yıla göre kayıp 89 milyar lira… Ülke büyürken maaşlar neden azalır acaba?"

01 Haziran 2022 Çarşamba 12:11
Murat Muratoğlu: Ülke büyürken maaşlar neden azalır acaba?

Büyümeye en büyük katkının finans sisteminden geldiğini, bunun nedeninin de krediler yani borçlanma olduğunu belirten Muratoğlu "İstatistik Kurumu'na göre bile yüzde 70 enflasyon söz konusuyken aldığı borç bile pul olacak gelecekte… Aslında büyüyen ülke değil borçluluk bu minvalde" dedi.

Muratoğlu, yatırımların da büyüme verilerinde gerilediğini ifade ederek şöyle devam etti:

"Yılın ilk çeyreğinde yatırım büyümesi sadece yüzde 1 seviyesinde… Hane halkı tüketimi ise reel olarak yıllık yüzde 19.5 büyüdü…

Sonra diyorlar ki cari açık vermeden Türkiye büyüyemez. Neden? Tasarruf açığımız var, yatırım yapmamız lazım. E yatırım yapmamışsın… Tüketerek büyümüşsün

İlk dört ayda dış ticaret açığı 32 milyar 553 milyon dolar… Yatırım nerede? Yok! Tüketim? Çok! Karar ver… Ya ucuz kredi vermeyip tüketimi kısacaksın ya da batacaksın.

Kısaca dönüşü olmayan yoldasın… Mecburen faiz artıracaksın. Hassasiyetlerin varsa adına 'faiz' demezsin… Seçmenine 'caiz' dersin."

Yazının tamamı için tıklayın

Son Güncelleme: 01.06.2022 12:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15