Muratoğlu: Doların artması neden sorun olsun ki; ceplerinden vermiyorlar sonuçta

Sözcü yazarı Muratoğlu: Geçiş garantili ihaleleri kapan şirketlere 25 yıl ödeme yapacak bir ülkede, doların artması neden sorun olsun ki; ceplerinden vermiyorlar sonuçta

27 Eylül 2021 Pazartesi 10:45
Muratoğlu: Doların artması neden sorun olsun ki; ceplerinden vermiyorlar sonuçta

Sözcü gazetesi yazarı Murat Muratoğlu, Merkez Bankası'nın faiz indirim kararına değinerek "İthal etmeden ürettiğimiz ne var ki? Bilmiyorlar mı enflasyonu yükselteceğini? Tabii ya… Geçiş garantisi, yolcu garantisi, hasta garantisini ihaleyi kapan şirketlere 25 yıl boyunca dolar ile ödeme yapacak bir ülkede doların artması onlar için niye sorun olsun ki? Ceplerinden vermiyorlar ya sonuçta… Hepsi vatandaşın vergisi…" diyerek yazısında şunları söyledi;

"Kimse faizlerin yükselmesini, yüksekte kalmasını istemez. Lakin mecbur gereğini yapacaksın. Bu değişmez.

Faiz yükselince yüksek faizin maliyeti vatandaşa… Dolar yükselince yüksek dolar kurunun maliyeti yine vatandaşa… Biri düşse diğeri… Nedir bunun sebebi? Herkes biliyor! İlla adını yazmam mı gerekli?

Aslında her gün devalüasyon oluyor. Türk Lirası sürekli değer kaybediyor. Ülke insanı her gün fakirleşiyor.

Hani diyorlar ya; Amerika yapıyor, İngiliz ajanlarının oyunu, Siyonistler, Suriye'ye girmemiz, ekonomik darbe…

Gerçeği mi öğrenmek istiyorsun? Ülke kötü yönetiliyor! Yılların birikimi… Hem de o herkesin yere göğe sığdıramadığı günlerden başlayarak…"

Son Güncelleme: 27.09.2021 10:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15