OYDER başkanı Dr. Altuğ Erciş: "Tüketicilerin krediye ulaşmada yaşadıkları zorlukları Bakan Nebati'ye aktardık"

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) başkanı Dr. Altuğ Erciş, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile dün düzenlenen toplantıda; otomobil alımlarında, tüketicilerin krediye ulaşma konusunda yaşadıkları zorlukları Nureddin Nebati’ye aktardıklarını ve sektör sorunlarını paylaştıklarını duyurdu.

20 Kasım 2022 Pazar 14:16
OYDER başkanı Dr. Altuğ Erciş: "Tüketicilerin krediye ulaşmada yaşadıkları zorlukları Bakan Nebati'ye aktardık"

Otomotiv Yetkili Satıcıları Derneği (OYDER) Başkanı Altuğ Erciş, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile dün düzenlenen toplantıda; otomobil alımlarında, tüketicilerin krediye ulaşma konusunda yaşadıkları zorlukları Nureddin Nebati’ye aktardıklarını ve sektör sorunlarını paylaştıklarını duyurdu.

OYDER Başkanı Altuğ Erciş, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile 19 Kasım’da gerçekleştirdikleri görüşmeye ilişkin yazılı açıklama yayımladı. Bakan Nebati ile otomotiv sektörüyle ilgili son gelişmeleri değerlendirmek ve sektörün yaşadığı sorunları ele almak üzere bir araya geldiklerini belirten Erciş’in açıklaması şöyle:

“MATRAH GÜNCELLEMESİ TALEBİNİ İLETTİK: OYDER Yönetim Kurulu olarak, mümkün olan her fırsatta olduğu gibi, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nı sektörle ilgili sorunları konuşmak üzere ziyaret ettik. Bu toplantıda sektörle ilgili sorunları aktarma imkanı bulduk. Öncelikle, Ocak ayından bu yana yapılmayan matrah güncellemesinin bir an önce gerçekleştirilmesi talebimizi ilettik.

TÜKETİCİLER KREDİYE ULAŞMADA ZORLUK YAŞIYOR: Ayrıca otomobil alımlarında, tüketicilerin krediye ulaşma konusunda yaşadıkları zorlukları da Sayın Bakanımız Nureddin Nebati’ye aktardık ve sektör sorunlarımızı paylaştık. Matrah güncellemesinin bir zaruret haline geldiğini bildiklerini, bu konuda çalışma yapıldığını ve mümkün olan en kısa sürede konunun sonuca bağlanacağını ilettiler. Bununla birlikte sözü geçen diğer sorunlarla ilgili çalışmaya ve sektörü rahatlatacak adımlar atmaya devam edeceklerini ifade ettiler.”

Son Güncelleme: 20.11.2022 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15