Şanlıurfa'da soba satışları yüzde 400 arttı

Urfa Sobacılar ve Bakırcılar Derneği Başkanı Uncu, kentte soba satışlarının geçen yıla göre yüzde 400 arttığını söyledi. Uncu artışın nedeni olarak doğal gaz ve elektrik zamlarını işaret etti.

17 Kasım 2022 Perşembe 11:18
Şanlıurfa'da soba satışları yüzde 400 arttı

Doğalgaz ve elektriğe gelen zamlar nedeniyle vatandaş sobaya yöneldi. Şanlıurfa'da soba satışları sezon yeni başlamasına rağmen arttı.

Şanlıurfa Sobacılar ve Bakırcılar Derneği Başkanı Adnan Uncu da soba satışlarının geçen yıla göre dörde katlandığını belirtti.

Gazete Duvar'dan Fatma Keber'in haberine göre, "Sattığımız malları yerine tekrar koyamıyoruz. Enflasyon nedeniyle yeni ürün alamıyoruz” diyen Uncu sözlerini şöyle sürdürdü:

"Doğalgaz fiyatları aşırı arttığından herkes eski tarz sobalara dönüyor. Yaptığımız malları doğuya, batıya ve yurt dışına gönderiyoruz. Elektrik faturaları zaten bu bölgede çok yüksek. 200 TL gelen elektrik faturası, bin TL gelince vatandaşlar haliyle sobaya yöneldi."

Son Güncelleme: 17.11.2022 12:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15