"Simit Sarayı'nın patronu Abdullah Kavukçu özel jetini satışa çıkarmış"

Sözcü gazetesi yazarı Serpil Yılmaz, Simit Sarayı'nın patronu Abdullah Kavukçu'nun özel jetini satışa çıkardığını yazdı.

19 Ocak 2021 Salı 10:07
"Simit Sarayı'nın patronu Abdullah Kavukçu özel jetini satışa çıkarmış"

Simit Sarayı'nın Ziraat Girişim'e devir için Rekabet Kurulu'na yaptıkları başvuruyu geri çektiğini hatırlatan Yılmaz, "Simit Sarayı'nın geride yalnızca kredi, kira ve piyasa borçları kalmadı. Ele avuca gelen varlıkları da kaldı… Bunların başında Göztepespor Başkanı Mehmet Sepil'den 12.5 milyon dolara aldığı TC-SPL Challenger 300 tipi özel jet geliyordu. Aradan koca bir yıl geçti. Kredi ödeme güçlüğü azalmadı. Pandemi Londra'dan Suudi Arabistan'a, İstanbul'dan Ankara'ya bütün dükkânlarını vurdu." değerlendirmesini yaptı. 

Yılmaz yazısında, "Halen sokağa çıkma kısıtlamaları nedeniyle kimse Simit Sarayı'na gidip oturmuyor. Ama bankalar yüksek bir tahammül (!) gösterip, kredi borçlarına karşılık uçağa el koymamış." yorumunu yaptı. 

MTL Oto'nun sahibi Eyüpspor Başkanı Murat Özkaya'nın “Geçen haziran ayında şehirlerarası yolculuk kısıtları kalkınca eşim ve kızım bu uçakla Bodrum'a gitti. Uçak doluya tutuldu. Aslında tam alacaktım, kaza yapınca vazgeçtim. Bu uçak lanetli, almam.” açıklamasında yer veren Yılmaz, "Özkaya uçak almaktan vazgeçmiyor, kuyruğunda TC-MTL yazan sıfır kilometre bir özel jet sahibi oluyor. '1-2 milyon Euro'luk jetlerden oluşan bir havacılık filosu da kurmak istiyorum. Pandemi özel uçak yolculuğu talebini artırıyor' diyor." ifadesini kullandı. 

Son Güncelleme: 19.01.2021 10:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15