TÜSİAD Başkanı Orhan Turan: Kredi kanalları erişilebilir hale gelmeli

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan, Bloomberg HT’ye açıklamalarda bulundu, Turan “Finansmana erişimde ve finansman maliyetlerinde çok ciddi çalışmamız gereken konular var. Kredi kanallarının süratle erişilebilir hale gelmesi ve iş dünyasıyla makul şekilde buluşması gerekiyor” yorumunu yaptı. Turan gelecek sene son 5 yılın yüzde 75 üzerinde enerji fiyatlarıyla karşı karşıya olunacağı uyarısı yaptı.

22 Kasım 2022 Salı 11:36
TÜSİAD Başkanı Orhan Turan: Kredi kanalları erişilebilir hale gelmeli

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan"Kredi kanallarının süratle erişilebilir hale gelmesi ve iş dünyasıyla makul şekilde buluşması gerekiyor” dedi.

TÜSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Turan, Bloomberg HT'ye yaptığı değerlendirmede “Finansmana erişimde ve finansman maliyetlerinde çok ciddi çalışmamız gereken konular var. Kullanılan krediler işletme sermayesi ve ticari krediler. Kredi kanallarının süratle erişilebilir hale gelmesi ve iş dünyasıyla makul şekilde buluşması gerekiyor” ifadelerini kullandı.

Turan, gıda ve enerji arzında problemler olduğunu belirterek “Sanayiciler olarak arzda problem olmayacak şekilde önümüzü görerek planlama yapmak istiyoruz. Ancak şu an birkaç ay sonrasını planlama şansı olmuyor, enerji girdi oranı yüksek olan sektörler çok ciddi olumsuz olarak etkileniyor” diye konuştu.

Enerji fiyatları, son 5 yılın ortalamasının çok üzerinde

Gelecek sene son 5 yılın yüzde 75 üzerinde enerji fiyatlarıyla karşı karşıya olunacağını kaydeden TÜSİAD Başkanı, "özellikle enerji girdi oranı yüksek olan sektörlerin ihracatında olumsuzlukları şimdiden yaşamaya başladık diyebilirim” dedi.

Enerji verimliliğinin önemine dikkat çeken Turan “Konutta yüzde 50, sanayide yüzde 30 civarında tasarruf potansiyelimiz var, yani her yıl 30-35 milyar dolar tasarruf yapma potansiyelimiz var, o yüzden enerjinin etkin ve verimli kullanılması gerektiğini vurguluyoruz” değerlendirmesini yaptı.

Son Güncelleme: 22.11.2022 12:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15