Yılbaşı nedeniyle otellerde doluluk oranı yüzde 90'ı buldu

Turizm sektörü, yılbaşı hareketliliğinden memnun. Doluluk oranının yüzde 90’a ulaştığını belirten sektör temsilcileri, bu yıl Uludağ ve Kuzey Kıbrıs’ın yanı sıra Antalya, Kapadokya ve Ege’deki otellerin de büyük ilgi gördüğünü söylüyor.

28 Aralık 2022 Çarşamba 09:15
Yılbaşı nedeniyle otellerde doluluk oranı yüzde 90'ı buldu

 Yılbaşına sayılı günler kala otellerin doluluk oranı yüzde 90’a ulaşırken, rezervasyonların yüzde 60’ının gecelik olduğu açıklandı. Birçok otel 30 Aralık Cuma’dan, 2 Ocak Pazartesi’ye kadar 3 gecelik özel programlar oluştururken, otellerin yeni yıl gecesi için fiyatları kişi başı bin TL’den başlıyor.

Sektör temsilcileri yaptıkları değerlendirmede, İstanbul’da konaklama müşterisinin dışında otellerin yılbaşı balolarına da yoğun talep olduğu bilgisini verdi. Yetkililer Uludağ, Kıbrıs otellerinin yanı sıra Antalya, Kapadokya ve Ege’deki oteller büyük ilgi gördüğünü belirterek, yeni yılı İstanbul’da karşılayacakların İstanbul Boğazı’ndaki otelleri tercih ettiğini kaydetti.

Ekonomim'de yer alan habere göre; tüketicilerin yılbaşı tatil planlarından vazgeçmediğini, tek günlük olsa dahi otel rezervasyonu yaptırdığını açıklayan, Enuygun Otel Servisleri Müdürü Alp Kayar, yılbaşı için yapılan rezervasyonlarının yüzde 60’ının gecelik olduğunu ifade etti. Prontotour Yönetim Kurulu Başkanı Ali Onaran ise yılbaşında sanatçı programları yapan otellerin çok çabuk dolduğunu belirterek, “Bu yıl kimse evde oturmak istemedi. Kapadokya’dan Antalya’ya birçok yelpazede rezervasyon yapıldı. Kayak merkezleri çok daha erkenden doldu” dedi.

Son Güncelleme: 28.12.2022 11:12
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15