ABD ile Kuzey Kore’nin savaşı sona erdi!

Kuzey Kore’nin resmi gazetesi Rodong Sinmun, ABD ile savaşlarının sona erdiğini ilan etti.

10 Ağustos 2018 Cuma 14:38
ABD ile Kuzey Kore’nin savaşı sona erdi!

Kuzey Kore’nin resmi gazetesin Rodong Sinmun'da yayınlanan duyuruda, “Kuzey Kore'nin ateşkes ilanı, sadece Kore yarımadasında değil, ayrıca bölgede ve dünya çapında barışın ve güvenliğin tesis edilmesindeki ilk adımdır” değerlendirmesinde bulunuldu.

Gazete, ateşkesin ABD ve Kuzey Kore'nin askeri kanatlarının da ortak deklarasyon yayınlamasıyla bölgede güvenin sağlanması için gerekli koşulların sağlanacağını ön gördüklerini açıkladı. Gazetedeki açıklamada, Kuzey Kore hükumeti ABD tarafına, savaşa son vermeyi ve ateşkes anlaşmasının barış anlaşmasına dönüştürmeyi önerdi. Kuzey Kore Lideri Kim Jong-un ile ABD Başkanı Donald Trump, 12 Temmuz'da Singapur'da bir araya gelmiş, ortak bildiri imzalamışlardı.

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15