377 Kişi ve Kuruluşun Mal Varlıkları Donduruldu

Türkiye’de dört “terör örgütüne üye” 377 kişi ve kuruluşun malvarlığı donduruldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan imzasıyla alınan kararda; Fetullah Gülen, Ekrem Dumanlı, Hamdi Akın İpek, Murat Karayılan, Cemil Bayık, İlhami Balı ve Deniz Büyükçelebi gibi isimler yer aldı.

07 Nisan 2021 Çarşamba 11:41
377 Kişi ve Kuruluşun Mal Varlıkları Donduruldu

Türkiye’de dört “terör örgütüne üye” 377 kişi ve kuruluşun malvarlığı donduruldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan imzasıyla alınan kararda; Fetullah Gülen, Ekrem Dumanlı, Hamdi Akın İpek, Murat Karayılan, Cemil Bayık, İlhami Balı ve Deniz Büyükçelebi gibi isimler yer aldı.

Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın; İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan’ın ortak imzası ile yayımlanan malvarlığı dondurma kararı Resmi Gazete’de yayımlandı.

DÜN ALINAN KARARDA 377 KİŞİ VE KURULUŞ ADI VAR

Dünkü tarihi taşıyan ve bugün yayımlanan Karar ile “FETÖ/PDY terör örgütü” üyesi 205 kişi, “DEAŞ terör örgütü” üyesi 86 kişi, “PKK/KCK terör örgütü” üyesi 65 kişi ve 12 kurum ile “DHKP-C terör örgütü” üyesi 9 kişinin Türkiye’deki malvarlıkları donduruldu. Toplamda 377 kişini mal varlığı dondurulmuş oldu. Listede yer almayan bazı isimlerin ise daha önceden mahkeme kararlarıyla benzeri biçimde malvarlıklarının dondurulduğu belirtiliyor.

DİKKAT ÇEKEN İSİMLER

Listede “FETÖ/PDY terör örgütü” hakkındaki listede; örgüt lideri Fetullah Gülen, eski Zaman Gazetesi yöneticisi Ekrem Dumanlı, İpek Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın İpek, Melek İpek, eski Samanyolu TV Genel Koordinatörü Hidayet Karaca, Mustafa Karasu, Ferhat Abdi Şahin, Sabri Ok, Fehman Hüseyin, Ahmet Kurucan, Musa Aşoğlu, Önder Aytaç, Mehmet Yalınalp, Selman Kuzu gibi isimler var. “FETÖ üyesi olduğu” iddia edilen eski AKP milletvekili ve futbolcu Hakan Şükür’ün isminin yer almaması dikkat çekti.

DEAŞ SINIR EMİRİ DE VAR

“DEAŞ terör örgütü” listesine örgütün üst düzey yöneticilerinden ve Türkiye’deki canlı bomba saldırılarını organize ettikleri gerekçesiyle yargılanan ve “sınır emiri” olduğu belirtilen İlhami Balı ve Deniz Büyükçelebi, Türk askerlerinin yakıldığı görüntüde yer alan ve PYD’nın elinde esir olduğu ileri sürülen İlyas Aydın, canlı bombaların saklandığı hücreyi yönettiği ileri sürülen Mustafa Dokumacı, HDP’nın Adana ve Mersin seçim bürolarına yönelik 2015 yılında bombalı saldırı düzenlediği ve canlı bomba olduğu gerekçesiyle hakkında arama kararı bulunan Savaş Yıldız da girdi.

CEMİL BAYIK VE MURAT KARAYILAN

“PKK/KCK terör örgütü” listesinde örgütün üst düzey yöneticilerinden Cemal Bayık, Murat Karayılan, Mustafa Karasu, Remzi Kartal, Rıza Altun, Zübeyir Aydar, Ferhat Abdi Şahin bulunuyor.

2013 TARİHLİ YASA İLE KARAR ALINDI

İki bakanın imzasıyla alınan bugünkü karar, 16 Şubat 2013 tarihinde yürürlüğe giren Terörizmin Finansmanının Önlenmesi Hakkında Kanun’a dayanarak alındı. Kararın yasal dayanak kısmı şu şekilde açıklandı:

“6415 sayılı kanunun 7’nci maddesinin 3’üncü fıkrası uyarınca aynı kanunun 3’üncü ve 4’üncü maddesi kapsamına giren fiilleri gerçekleştirdikleri hususunda makul sebeplerin varlığında istinaden ekli listelerde adı geçen kişi, kuruluş veya organizasyonların Türkiye’de bulunan mal varlıklarının dondurulması kararlaştırılmıştır.”

60 GÜN İÇİNDE DAVA AÇILABİLİR

Bu karara karşı, Danıştay Kanunu’nun 24’üncü maddesi ile 2577 sayılı İdari Yargılama Usulü Kanunu'nun 7’nci maddesi çerçevesinde, Resmi Gazete’de yayımını izleyen 60 gün içinde Danıştay’a dava açılabilecek.

Son Güncelleme: 07.04.2021 12:13
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15