ABD'den flaş PYD ve YPG açıklaması

ABD'den flaş PYD ve YPG açıklaması

08 Temmuz 2016 Cuma 13:17
ABD'den flaş PYD ve YPG açıklaması

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen NATO zirvesine katılmak için yurtdışında bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, YPG ve PYD'nin, PKK, El Kaide yada IŞİD terör örgütleri ile farkı olmadığı sözlerine karşın ABD, PYD ve YPG'ye ilişkin bakışlarının değişmediğini açıkladı.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, başkent Washington'da düzenlediği günlük basın toplantısında, ABD'nin PKK'yı yabancı bir terör örgütü olarak gördüğünü, PYD ve YPG'yi ise terör örgütü olarak görmediklerini söyledi. Kirby, "Dışişleri Bakanı John Kerry'nin de katılacağı NATO zirvesine Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan da gidiyor. Erdoğan, temel amaçlarından birinin zirveye katılan liderlere YPG ve PYD'nin, PKK ya da IŞİD gibi terör örgütlerinden biri olduğunu anlatmak olduğunu söyledi. Buna yaklaşımınız nedir?' sorusuna verdiği yanıtta, ABD'nin YPG ve PYD'ye yönelik bakış açısının değişmediğini ve bu örgütleri terör örgütü olarak görmediklerini söyledi. John Kirby, 'Varşova'da yapılacak görüşmelerin önüne geçmek istemiyorum. Biz PKK'yı terörist örgüt olarak görmeyi sürdürüyoruz. Dün de söylediğim gibi, Türkiye'nin PKK'nın terör eylemlerinden dolayı kendisini, vatandaşlarını savunma hakkı ve sorumluluğu var. PKK'ya şiddet eylemlerine son verme ve müzakerelere geri dönme çağrımız devam ediyor. YPG ve PYD ile görüşlerimizde bir değişiklik yok. Onları terörist örgüt olarak görmüyoruz" diye konuştu.

Son Güncelleme: 08.07.2016 13:17
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15