"Ak Parti iktidarının destekçisi olduktan sonra başka bir Hayrettin Karaman oluştu"

Taha Akyol, Hayrettin Karaman'ın insan vicdanının kabul edemeyeceği yanlışlara destek verdiğini söyledi.

28 Eylül 2021 Salı 10:36
"Ak Parti iktidarının destekçisi olduktan sonra başka bir Hayrettin Karaman oluştu"

Karar gazetesi yazarı Taha Akyol, Prof. Dr. Hayrettin Karaman'ın Yeni Şafak gazetesinin 26 Eylül nüshasında yayınlanan yazısını köşesine taşıyarak, "Hayrettin Karaman’ın en önemli yenilikçi tespitlerinden biri, “fıkıhta müstebit hükümdarlar yüzünden kamu hukukunun gelişmediği”dir. (Anahatlarıyla İslam Hukuku, I, s. 165)

Bu yüzden de iktidarların denetlenmesi ve hukukla sınırlanması fikri gelişmemiş, menkıbeler düzeyinde kalmıştı.

Karaman o zaman siyasete, Milli Görüş’e mesafeliydi. Fakat Ak Parti iktidarının destekçisi olduktan sonra adeta başka bir Hayrettin Karaman oluştu: Kamu hukukunu savunmayı aklına getirmeyen, hatta iktidarın eleştirilerle denetlenmesini bile doğru bulmayan, ‘politik fayda’ odaklı bir Karaman…" ifadelerini kullandı.

Karaman'ın insan vicdanının kabul edemeyeceği yanlışlara bile destek verdiğine işaret eden Akyol, "Partizanlık böyle bir şey… “Bulgur, pirinç” tartışması üzerine, Yeni Şafak’taki köşesinde “ufukta daha iyisinin görülmediği iktidarımızı; düşmanlarından ve kıt düşünceli dostlarından, nasıl koruyacağımızı konuşmalıyız” diye yazabildi! (26 Eylül)

Bakış açısı bu olunca, iktidarı savunmak için gerekçeler icat etmekten, “yolsuzluklar bin yıldır var” demekten, “kurtlu bulgur”a razı olmaktan başka bir yol kalmıyor!" diye yazdı.

Yazının tamamı için tıklayın...

Son Güncelleme: 28.09.2021 11:04
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15