AKP borcu sebep gösterildi, CHP’li başkanın makam aracına yolda el kondu

Van'da yapılan çalıştaya katıldıktan sonra makam aracıyla Samsun'a dönmek üzere yola çıkan CHP'li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, Erzurum'da jandarma tarafından durduruldu. AKP'li döneminden kalan borçlar nedeniyle Deveci'nin makam aracına haciz konuldu.

31 Mayıs 2022 Salı 10:57
AKP borcu sebep gösterildi, CHP’li başkanın makam aracına yolda el kondu

CHP’nin Van’da gerçekleştirdiği Belediye Başkanları Çalıştayına katıldıktan sonra Samsun’a dönmek için yola çıkan CHP’li Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci’nin makam aracı Erzurum-Pasinler Karayolu’nda kontrol yapan jandarma ekipleri tarafından durduruldu.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, Makam aracının AKP döneminde ki şirketin üzerine kayıtlı olduğunu ve şirketin SGK borcu nedeniyle makam aracı hakkında vergi dairesi tarafından yakalama emri çıkartıldığını öğrenen Başkan Deveci, jandarma karakoluna götürüldü. Başkan ve eşi Gülay Deveci karakolda yaklaşık 3 saat bekletildi.

"Her türlü zorluk"

Jandarmaların üstleriyle yaptıkları görüşmeler sonucunda makam aracı teslim edilen Deveci, AKP dönemindeki şirketin SGK borcunu yapılandırdıklarını ve aylık ödemelerinin de zamanında yapıldığını söyledi. Göreve geldiği günden itibaren AKP döneminden kalan borçlarla uğraştığını kaydeden Başkan Cemile Deveci, “Erzurum-Pasinler karayolunda jandarma aracımızı durdurdu. Yapılan kontrolde makam aracımızın üzerine vergi borcundan dolayı yakalama emri çıkartıldığını belirterek aracı bağlamak istediler. Ben de alın araç sizin olsun ben gidiyorum dedim. Karakola gittik 2-3 saat jandarma karakolunda bekledik. Görevliler görüşme yaptılar daha sonra aracımızı bıraktılar. Vergi borcumuza karşılık Sağlık Bakanlığı’nın 3 yıldır kullandığı binayı teklif ettik almadılar.

Bu zamana kadar 30-40 aracımızı haciz yoluyla aldılar ama satmıyorlar ve çürütüyorlar. AKP’li belediyenin yerlerini borçlarına karşılık sorgusuz sualsiz alanlar bize gelince her türlü zorluğu” diye konuştu.

Son Güncelleme: 31.05.2022 11:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15