AKP’li belediye, 3 köyün ortak kullandığı meraya GES inşaatına başladı

AKP’li Samsun Büyükşehir Belediyesi Ladik ilçesinde 3 köyün ortak kullandığı meraya bölge halkının açtığı dava devam ederken GES (Güneş Enerji Santrali) yapmaya başladı. Köylüler mahkeme sonucu beklemeyen belediyeye tepki gösterdi.

17 Kasım 2022 Perşembe 13:11
AKP’li belediye, 3 köyün ortak kullandığı meraya GES inşaatına başladı

Geçen ay Diyarbakır'da olduğunu hatırlatan Yılman, şu ifadeleri kullandı:

"HDP’ye oy veren, vermeye meyilli Kürt seçmenin büyük kısmı artık ne olacaksa demokratik yollarla olması gerektiğine inanıyor. Çünkü silahın, şiddetin devamının, 'çözüm süreci' sayesinde elde edilmiş olan kazanımlara 'halel' getireceğini düşünüyorlar. Ve çok net; Kürtlerin büyük kısmı artık Kandil’le irtibatta olan siyaseti istemiyor!

PKK ile araya artık kalın ve asla yıkılamaz bir set çekilmesini ve ne yapılacaksa da bundan böyle Kandil'den bağımsız, Kandil'i dinlemeden ve hatta Kandil'e gerektiğinde posta koyan yol ve yöntemin izlenmesi gerektiğine inanıyorlar ve bu yüzden de hatta HDP yönetimine Kandil'e yeterince tavır koyamadıkları için çok kızıyorlar.

Ve en önemlisi kendilerini temsil edecek liderin sadece kendilerinde değil, tüm Türkiye’de karşılık bulabilecek bir mizaca, dile, anlayışa ve politikaya sahip biri olmasını arzu ediyor. Bunun için de Demirtaş ismi ağırlık basıyor.

Tabii böyle düşünenler olduğu gibi hala eski kafaya devam eden bir kesim de var. Öcalan’ın, Kandil’in etkisi küçük de olsa karşılık buluyor.

Ki, 15-18 Ekim arasında 28 ilden 2 bin 145 kişinin katıldığı araştırma sonucu bu dediğimi doğruluyor. Ankette, HDP seçmeninin yüzde 75'inin Demirtaş, yüzde 22'sinin ise Öcalan dediği görülmüş.

İster kabul edilsin ister edilmesin… HDP’ye oy veren seçmenin yeni ikonu artık Selahattin Demirtaş.

Bence Türkiye’de siyaset, bu tespit göz ardı edilmeden yapılmalı. Buna HDP’yi de dahil ediyorum. Demirtaş’ı dışlayarak, yok sayarak güdülecek bir politika partilerine asla artı getirmez!"

Yazının tamamı için tıklayın.

Son Güncelleme: 17.11.2022 13:46
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15