AKP'li Sancaktepe Belediyesi, çam ağaçlarının bulunduğu park alanına semt evi yapacak

AKP’li Sancaktepe Belediyesi, yetişkin çam ağaçlarının bulunduğu park alanına, semt evi yapmak için imar planı değişikliği teklifi hazırladı. Teklif gelecek günlerde Belediye Meclisi’nde görüşülecek.

08 Kasım 2022 Salı 12:16
AKP'li Sancaktepe Belediyesi, çam ağaçlarının bulunduğu park alanına semt evi yapacak

OKTAY YILDIRIM

AKP’li Sancaktepe Belediyesi, yetişkin çam ağaçlarının bulunduğu park alanına, semt evi yapmak için imar planı değişikliği teklifi hazırladı. Teklif gelecek günlerde Belediye Meclisi’nde görüşülecek.

Sancaktepe Belediyesi’nin, kasım ayı Meclis Toplantısı için hazırladığı teklifler, Meclis Başkanlığı’na sunuldu. Söz konusu teklifler, ilgili komisyonlara havale edildi.

Belediyenin hazırladığı tekliflerden biri, Yunus Emre Mahallesi 310 adada bulunan park alanı ile ilgiliydi. Şehit Zafer Korkmaz Çocuk Bahçesi olarak adlandırılan park alanı büyük bir kısmı yetişkin çam ağaçlarıyla kaplı. 2010 imar planlarına göre, 2 bin 171 metrekare büyüklüğündeki park alanının 318 metrekarelik kısmı “İdari Tesis Alanı” olarak ayrılmıştı. İdari Tesis Alanı'nda Yunus Emre Mahalle Muhtarlık binası bulunuyor. Ayrıca parkın küçük bir bölümünde trafo yeri ayrılmış durumda. Söz konusu imar planı değişikliği teklifi ile parkın yaklaşık 200 metrekarelik kısmı “İdari Tesis Alanı"na eklenerek, yaklaşık 500 metrekarelik Belediye Hizmet Alanı oluşturulacak.

"PARKLAR SANKİ REZERV YAPI ALANI"

Sancaktepe Belediyesi’nin hazırladığı plan değişikliği teklifinde şöyle denildi:

“Başkanlık Makamı yazısı ile talep edilen, Başkanlık Oluru doğrultusunda Sancaktepe Yunus Emre Mahallesi’nde, Belediye hizmetlerinin yürütülebilmesi için mahalle ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde Semt Evine ihtiyaç duyulduğu, bu nedenle de Yunus Emre Mahallesi, 310 ada, Park parselin bir kısmında bulunan İdari Tesis Alanının yaklaşık 500 metrekare olacak şekilde Belediye Hizmet Alanı fonksiyonuna alınmasına yönelik plan değişikliği teklifidir.”

İBB, "OLUMSUZ GÖRÜŞ" BİLDİRİLDİ

Belediye Başkanı Şeyma Döğücü imzasıyla Belediye Meclisi’ne sunulan teklifle ilgili olarak, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığı’nın olumsuz görüşü bulunuyor. İBB Park Bahçe ve Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı’nın yazısında özetle şöyle denildi:

“Söz konusu plan tadilatı teklifinin dosyasında yapılan inceleme sonucu yürürlükte olan 1/1000 ölçekli uygulama imar planındaki yeşil alan miktarının azaldığı görüldüğünden, donatı alanı fonksiyon değişikliği teklifi uygun görülmemektedir.”

İmar Komisyonu incelemesinden sonra teklif Belediye Meclisi’ne bir kez daha gelerek oylanacak.

Anka

Son Güncelleme: 08.11.2022 13:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15