AKP'nin Erken Seçimden Kaçma Planı! "MHP'ye İhtiyaç Duymadan..."

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşesinde AKP'li eski milletvekili Emin Şirin ile olan görüşmesini yazdı. HDP'ye yeniden açılan kapatma davasını değerlendiren Şirin, bunun erken seçimden kaçmak için bir tuzak olabileceğini ifade etti.

09 Haziran 2021 Çarşamba 12:40
AKP'nin Erken Seçimden Kaçma Planı! "MHP'ye İhtiyaç Duymadan..."

Korkusuz gazetesi yazarı Ahmet Takan, bugünkü köşesinde AKP'li eski milletvekili Emin Şirin ile olan görüşmesini yazdı. HDP'ye yeniden açılan kapatma davasını değerlendiren Şirin, bunun erken seçimden kaçmak için bir tuzak olabileceğini ifade etti.

Takan'ın bugünkü yazısı şöyle:

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı, HDP’nin kapatılması istemiyle yeni bir iddianame hazırladı. Anayasa Mahkemesi’ne gönderdi.

(Bay Sedat Peker’in bu konudaki derin analizlerini çok merak ediyorum. Vakit ayırabilir de perde arkasında neler döndüğünü- belgeleriyle- anlatabilirse bizleri mutlu, bahtiyar eder.)

Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı’nın zamanlaması bana oldukça manidar geldi. Bay Sedat Peker bile 14 Haziran’da Brüksel’de yapılacak NATO zirvesinde Biden-Erdoğan görüşmesi için hassas davranırken neden böyle bir hamle geldi?.. Bana kimse, “bağımsız yargı” falan filan diye maval okumasın!.. Sedat Peker videolarından sonra yaşadıklarımız “bağımsız yargı”yı bir kez daha tüm çıplaklığı ile gözler önüne serdi. Adli tatil devam ediyor!..

★ ★ ★

ABD yönetimi, Biden ve AB’nin HDP hassasiyetleri bilinirken NATO zirvesindeki buluşmaya 1 hafta kala HDP’ye kapatma hamlesi… Biden’a karşı eli çok zayıf olan Tayyip Erdoğan’ın elini güçlendirmek için yapılmış bir hamle olabilir mi?.. Sarayın bu SETA kafası ile her şey mümkün!.. Ulu manitu modunda devam ediyorlar..

Böyle bulanık havalarda tecrübeye başvurmak gerekir… AKP eski İstanbul Milletvekili Emin Şirin’e önce zamanlamayı sordum. Şunları söyledi;

“Sedat Peker fırtınası eserken önümüzdeki günlerin, ayların siyaset gündemini çok etkileyecek bir gelişme oldu. HDP’nin kapatılma davası için tekrar düğmeye basıldı. Düğmeye basanları bilmem ama konu içeride ve dışarıda önemli netice doğuracak. Dışarıda tam da Biden görüşmesi ve AB liderleri ile yapılacak görüşmenin arifesinde bu zamanlama manidar.

Herhalde gelecek tepkiler hesap edilmiştir. İçerde ise bu dava 6 ay içinde sonuçlanırsa, milletvekilliği sona erecek HDP’lilerin bulunduğu bölgelerde anayasaya göre 2022’nin ilk 6 ayında ara seçim yapılması lazım. Bu seçim sonuçlarına göre, sandalyelerin önemli bir kısmının AK Parti’ye gideceği düşünülürse Meclis aritmetiği değişecek. Belki de AK Parti Meclis’te çoğunluğu tek başına elde edecek. Bakalım, görelim.”

Tecrübeli siyaset insanı Emin Şirin’e, “Bu AKP’nin erken seçimden kaçmak için hazırladığı bir tuzak olabilir mi?” sorusunu da yönelttim. Cevabı;

“Olabilir. Eğer gelecek sene başında bir ara seçim olursa ve AKP istediği sandalye sayısına ulaşırsa, MHP’ye ihtiyaç duymadan istediği seçim kanunu çıkarabilir.”

★ ★ ★

Sohbet seçim üzerine devam ederken Emin Şirin’den muhalefete oldukça çarpıcı bir öneri geldi; “Kısmi olarak sine-i millete dönmek”… Söyleşimizin akışı şöyle gelişti;

“Muhalefetin erken seçim taleplerine gelince; demokrasilerde bu talep meşrudur, makuldür ve bir haktır. Cumhur İttifakı’nın bu talebe karşı çıkarken kullandığı sıfatları hayretle karşılıyorum. Önemli bir konu daha var; Millet İttifakı temsilcileri ısrarla TBMM’nin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi içerisinde işlevini tamamen kaybettiğini ve Meclis’te yaptıkları faaliyetlerin ‘Tarihe not düşmenin’ ötesine geçmediğini söylüyorlar. Bu durumda erken seçim talep eden muhalefetin yapması gereken bir hareket olabilir;

Kısmi olarak sine-i millete dönmek.

Kısmi olarak sine-i millete dönmek ile neyi kastediyorum?.

Millet İttifakı partileri, Meclis’te “kayıt düşme faaliyetleri”ne devam edecek. Grup kurma imkanını kaybetmeyecek nispette milletvekili bırakarak, geri kalan milletvekilleri istifa ederek sine-i millete dönebilirler. Öncelikle seçim bölgelerine giderek, seçmende erken seçim talebini arttıracak şekilde çalışabilirler. Erken seçim konusunda konuşan Millet İttifakı temsilcileri, erken seçim olması için seçmende bu talebin canlanması gerektiğini söylüyorlar. Doğrudur… Bunun için de evvela kendilerinin canlanması lazım. Size güncel bir örnek vereyim;

Sedat Peker’in videoları 100 milyonun üzerinde seyredilirken Millet İttifakı liderlerinin Sedat Peker ile aynı iddiaları dile getirseler bile videolarının Sedat Peker videolarının 20’de 1’i kadar izlenmediğini ve netice alamadıklarını bir düşünmeleri lazım. Demek ki, konu, sadece ne söylendiği değil, konu aynı zamanda kimini nasıl ve ne zaman söylediği…”

★ ★ ★

Söyleşiyi sayfaya döküp son noktayı koymadan önce uzuun uzun düşündüm… Bay Sedat Peker’in bundan sonra kaç videoyu daha vizyona sokacağını bilmiyorum. Belki de eski ortaklar arasında uzlaşma sağlanır, dizi film, sezon finali yapılamadan yayından kaldırılır!.. Devam ederse, Sedat Peker, iktidarı bir erken seçime zorlar mı?.. “Adamın partisi mi var?” demeyin… Gücü etkisinde!.. Tabelası, binası yok ama geniş bir takipçi kitlesi oluştu…

Burası Türkiye…

Nee kasetler sonucu nee seçimler gördük!..

★ ★ ★

Ulu Tanrı, tüm şehitlerimizle birlikte Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal ATATÜRK ve onun kahraman silah arkadaşlarına rahmet etsin. Nur içinde yatsınlar. Mekanları cennet olsun.

Son Güncelleme: 09.06.2021 13:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15