Ali Ekber Yıldırım: Şekerpancarı alım fiyatının ton başına 1300 lira olması bekleniyor

Dünya gazetesinin tarım yazarı Ali Ekber Yıldırım, bu yıl şekerpancarının alım fiyatının 1300 lira olabileceğini yazdı.

20 Eylül 2022 Salı 10:51
Ali Ekber Yıldırım: Şekerpancarı alım fiyatının ton başına 1300 lira olması bekleniyor

Yıldırım "Edindiğimiz bilgilere göre geçtiğimiz günlerde Kayseri’de Tarım ve Orman Bakan Yardımcısı İbrahim Yumaklı’nın başkanlığında Şeker Dairesi Başkanlığı, Türk Şeker, Pankobirlik, Pan Şeker ve sektörün üst düzey yöneticileri ile toplantı yapıldı. Toplantıda 2022 ürünü şekerpancarı alım fiyatının 26 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı ifade edildi. Bu nedenle özel sektör ve kooperatif fabrikalarının yöneticilerinden 26 Eylül’e kadar fiyat açıklamamaları ricasında bulunuldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı, fiyatla ilgili çalışma yaparken 3 farklı seçenek hazırlayıp Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sunacak. Erdoğan, bu seçeneklerden birisini 26 Eylül’de açıklayacak. Pancar alım fiyatının ton başına en az 1300 lira olması bekleniyor.

Üreticilerin verdiği bilgiye göre, pancar üretiminde maliyet ton başına 1000 liranın üzerinde. Açıklanacak olan fiyat önümüzdeki yıl üretimin devamlılığı açısından çok önemli." dedi.

Yazının tamamı için tıklayın

Son Güncelleme: 20.09.2022 11:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15