Ankara Baro Başkanı Sağkan: 18 Bin 800 Avukatın Hakkı Gasp Edildi

Bugün gerçekleşecek Ankara Barosu Genel Kurulu’nun İçişleri Bakanlığı genelgesi sonucu ertelenmesiyle ilgili açıklama yapan Baro Başkanı Erinç Sağkan, “Ankara’daki 18 bin 600 avukatın seçme ve seçilme hakkı gasp edildi” dedi. Başkanlığa aday olan Bülent Teoman Özkan ise Yürsek Seçim Kurulu’na yaptıkları itirazın reddedilmesini hatırlatarak, “’YSK’nin kararı sendikalar ve siyasi partiler genel kurullarını yapabilir, barolar genel kurullarını yapamaz şeklinde. Niye? Virüs sadece avukatlarda mı etkili?” diye sordu.

10 Ekim 2020 Cumartesi 14:16
Ankara Baro Başkanı Sağkan: 18 Bin 800 Avukatın Hakkı Gasp Edildi

Bugün gerçekleşecek Ankara Barosu Genel Kurulu’nun İçişleri Bakanlığı genelgesi sonucu ertelenmesiyle ilgili açıklama yapan Baro Başkanı Erinç Sağkan, “Ankara’daki 18 bin 600 avukatın seçme ve seçilme hakkı gasp edildi” dedi. Başkanlığa aday olan Bülent Teoman Özkan ise Yüksek Seçim Kurulu’na yaptıkları itirazın reddedilmesini hatırlatarak, “’YSK’nin kararı sendikalar ve siyasi partiler genel kurullarını yapabilir, barolar genel kurullarını yapamaz şeklinde. Niye? Virüs sadece avukatlarda mı etkili?” diye sordu.

Ankara Barosu’nun Bilkent Odeon’da yapılacak Genel Kurulu, İçişleri Bakanlığı genelgesi ile 1 Aralık’a kadar ertelendi. Bugün Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan ve Genel Kurul’da başkanlığa adaylığını koyan isimler Bilkent Üniversitesi içindeki Odeon’a alınmadı. Üniversite kampüsünün kapısında bekletilen başkan adayları ve mevcut Baro Başkanı Sağkan polis tarafından engellendi. Sağkan, burada yaptığı açıklamada “Ankara’daki 18 bin 600 avukatın seçme ve seçilme hakkı gasp edildi. Bir hukuk devleti olmaya çalışırken kanun devleti bile olamadık. Kanundaki açık hüküm il hıfzıssıhha kararıyla, baronun en yüksek karar organının toplanması engellendi” dedi.

Avukatların konuşmasının engellenemeyeceğini belirten Sağkan, “Bizler dönemin iktidarına değil iktidarını tahakküme çevirmeye çalışan her döneme karşıyız” ifadelerini kullandı.

Sağkan’ın ardından Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar (ÖÇAV) Grubu’nun Ankara Barosu Başkan adayı olan Bülent Teoman Özkan, Ankara’da ikinci baronun kurulması için yeterli imza toplanamadığını hatırlatarak, “Süreci uzatmak için hukuksuz şekilde genelge ile süreci uzattılar. Barolar Birliği’nin başkanı olan kişi bu politikanın mimarıdır” diye konuştu.

Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) yaptıkları itirazın reddedilmesini eleştiren Özkan, ‘’YSK’nin kararı sendikalar ve siyasi partiler genel kurullarını yapabilir, barolar genel kurullarını yapamaz şeklinde. Niye? Virüs sadece avukatlarda mı etkili? Veya siz bu pandemi döneminde sadece avukatları mı korumak istiyorsunuz? Tabii ki böyle bir gerekçesi olamaz’’ diyerek trajikomik bir durumla karşı karşıya olduklarını söyledi.

Son Güncelleme: 10.10.2020 15:10
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15