Ankara'da 7 gözaltı: 29 Ekim ve 10 Kasım'da eylem yapacakları iddia edildi

Ankara’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve 10 Kasım törenleri sırasında eylem hazırlığında oldukları belirtilen 7 IŞİD'li iki ayrı operasyonda gözaltına alındı.

27 Ekim 2020 Salı 11:41
Ankara'da 7 gözaltı: 29 Ekim ve 10 Kasım'da eylem yapacakları iddia edildi

TRT Haber'de yer alan habere göre Ankara’da 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamaları ve 10 Kasım törenleri sırasında IŞİD'in tabanına, örgütün halen aktif olduğu mesajını vermek amacı ile eylem yapabileceği istihbaratı üzerine güvenlik güçleri harekete geçti. IŞİD'de çatışma bölgelerinde aktif faaliyet gösterdikleri ve Türkiye'de oldukları belirlenen 2 grup tespit edildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’nca verilen kararlar doğrultusunda bugün eş zamanlı operasyon düzenlendi. İstihbarat Şube Müdürlüğü ile koordineli gerçekleştirilen iki ayrı operasyonda 7 şüpheli gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerine düzenlenen operasyonda çok sayıda örgütsel doküman ve dijital malzeme ele geçirildi.

Biri infazcı, ikisi çatışmalara katıldı

Ayrıca şüpheliler arasındaki M.B.H.A. 'nın IŞİD içerisinde infazcı olarak yer aldığı, A.B.H.C. ve B.C.Ş.' nin ise örgüt içerisinde silahlı olarak faaliyet gösterdiği ve çatışmalara katıldığı tespit edilmiştir.

Son Güncelleme: 27.10.2020 12:28
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15