"Askeri raporlar parayla satılıyor" iddiası

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, "Askeri personelin sınıf değiştirme, ‘Komando olamaz’ raporu, adi malullük ile vazife malullük belgeleri satılıyor" iddiasında bulundu.

03 Aralık 2019 Salı 09:22
"Askeri raporlar parayla satılıyor" iddiası

Sözcü'den Deniz Ayhan'ın haberine göre, 26 Ağustos 2016'dan itibaren askeri hastaneler ve Gülhane Askeri Tıp Akademisi, Sağlık Bakanlığı ile Sağlık Bilimleri Üniversitesi'ne devredildiğini hatırlatan Yavuzyılmaz," GATA ve askeri hastanelerde çalışmakta olan tabip subay ve astsubaylar yerine, branşı sağlık olmayan subay ve astsubaylar ile kadro ve branşına bakılmadan sivil memurlar atandı" dedi.

Bu hastanelerde sınıf değiştirme, ‘Komando olamaz' raporu, adi malullük ve vazife malullük belgesinin para karşılığı alındığı bilgisini edindiklerini anlatan CHP'li milletvekili, "adi malul olanlara 2 bin 600, vazife malullü raporu alanlara da 7 bin liraya kadar maaş bağlandığını" aktardı.

CHP'li Yavuzyılmaz, "Bu belgeleri alan personel sayısında ciddi bir artış var. Psikolojik rahatsızlıklar sebebiyle vazife malullüğü hakkı elde eden TSK ve jandarma personelinde de artış var. Sadece 2016 yılında ‘çürük' raporu alan yükümlü sayısı 66 bin 370 kişi oldu" diye konuştu.

Son Güncelleme: 03.12.2019 10:03
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15