Atatürk tüm yurtta anılıyor

Mustafa Kemal Atatürk'ün 81. ölüm yıldönümü nedeniyle tüm ülkede anma etkinliği düzenleniyor

10 Kasım 2019 Pazar 09:35
Atatürk tüm yurtta anılıyor

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk'ün ölümünün üzerinden 81 yıl geçti. Yurt genelinde birçok farklı bölgede gerçekleştirilecek törenlerde anılacak olan Atatürk için yarın saat 09:05’te saygı duruşu yapıldı. 10 Kasım dolayısıyla pek çok siyasi parti ve isimden de açıklamalar geldi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yaptığı paylaşımda, Cumhuriyet’i demokrasiyle taçlandırma mücadelesi verirken, kendilerine ilham olarak, karakteri özgürlük ve bağımsızlık olan Mustafa Kemal Atatürk'ün "Milletin kayıtsız şartsız egemenliği" anlayışına dayalı devrimci fikirlerini aldıklarını kaydetti.

Gün boyunca sürecek

Atatürk, hayata gözlerini yumduğu İstanbul’da da Beşiktaş Belediyesi tarafından gün boyu düzenlenecek etkinliklerle anılacak. Saatler 09.05’i gösterdiğinde Beşiktaş Belediye Başkanı Rıza Akpolat Dolmabahçe Sarayı’nda hazır bulunarak resmi anma törenine katılacak. ‘Mustafa Kemal ile Uyanış’ temasıyla Atatürk’ün kendi sesinden Beşiktaş’tan Dolmabahçe’ye uzanan ağaçlı yol boyunca özel dinletiler saat 23.00’e kadar sürecek. Kadıköyde ise “Ata’ya saygı zinciri” saat 08.00’de Fenerbahçe Orduevi ve Bostancı Sahili Yürüyüş Yolu’nda gerçekleştirilecek.

İBB'den 12 yıl sonra bir ilk

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin (İBB) 2007 yılından beri yayımladığı “İstanbul Bülteni” isimli derginin kapağında 12 yıl sonra ilk kez Atatürk fotoğrafı kullanıldı. Egemen Bağış'tan 2. Abdülhamit'e birçok ismin kapak olduğu toplam 138 sayı çıkan derginin kapağında ilk kez yer verilen Atatürk, fotoğrafta bir çocukla birlikte görülüyor. Derginin ana teması da “çocuklar” olarak belirlendi.

Son Güncelleme: 10.11.2019 09:42
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15