Aytunç Erkin: Taşeronu da, 'terörist' diye İmamoğlu’na bağlamışlar

Sözcü yazarı Aytunç Erkin, İçişleri Bakanlığı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne (İBB) yönelik, "terörle iltisaklı çalışan" iddiasında ismini verdiği, ancak Ekrem İmamoğlu’nun öyle bir çalışanın kaydını bulamadıklarını ifade ettiği, “Abdülmenaf Sevgin” ismiyle ilgili Murat Ongun’un açıklamalarını aktardı.

06 Ocak 2023 Cuma 09:55
Aytunç Erkin: Taşeronu da, 'terörist' diye İmamoğlu’na bağlamışlar

AKP İBB Grup Sözcüsü Murat Türkyılmaz, sosyal medya hesabından söz konusu isme dair bir çalışan kaydına rastlanmadığını açıklayan İmamoğlu’na yanıt vermiş, “Yalan yuva yapmış. İstanbul'dan habersiz olduğu yetmiyormuş gibi yönettiği kurumdan da habersiz Ekrem İmamoğlu. Aramış taramış böyle bir personel bulamamış! Abdülmenaf Sevgin. İBB'ye bağlı İSFALT A.Ş.'de 6 Kasım 2021'den bu yana çalışıyor. SGK: 201734…” demişti.

Erkin’in aktardığına göre, Murat Ongun, konuya ilişkin olarak, “Bir iştirake iş yapan taşeronun çalışanı olabilir. Bizim maaş verdiğimiz biri değildir. İBB'ye iş yaparsan SGK kaydı İBB adına yapılıyor. Ama bizim resmi çalışanımız olamaz” dedi.

“Dün sabah Murat Ongun'la bir kez daha görüştüm ve gece boyunca yeniden araştırma yaptıklarını söyledi” diyen Erkin, şunları kaydetti:

“Abdülmenaf Sevgin, ‘Kışla Mücadele 2020-2023 Dosyası’ kapsamında (Dosya No: 1494067) 1 No'lu taşeron Güvenyol Neoray-Dekovil Ortaklığı tarafından işe alınmış. İşe girişi tarihi 6 Kasım 2021, işten çıkış tarihi 8 Mart 2022… 10 No'lu taşeron Bulaş İnşaat'ın taşeronu olarak da 9 Haziran 2022'de işe girmiş 4 Eylül 2022'de işten çıkmış. Ongun, ‘Bir nevi KİPTAŞ'ın inşaat işlerinde çalışan elektrik taşeronu gibi. Bizim hiçbir şekilde dahlimiz olmaz’ diye açıklama yaptı.

Peki… Abdülmenaf Sevgin'in adli sicil kaydında sorun var mı? Yazan cümle şu: ‘Yukarıda kimlik bilgileri bulunan kişinin adli sicil kaydı yoktur’. Ne zaman alınmış bu sicil kaydı? 5 Ocak 2023'te.”

Yazının tamamını okumak için tıklayın.

Son Güncelleme: 06.01.2023 10:50
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15