"Baharda referandum var" iddiası!

Bahçeli ve Erdoğan arasında "yüzde 50+1" tartışmaları sürerken, Gezici Araştırma Merkezi Müdürü Murat Gezici'den dikkat çeken bir iddia geldi. "40+1'lik sistemle yarı başkanlığa dönmeyi planlayan bir iktidar görüyoruz" diyen Gezici, mart ya da nisan ayında bir referandum beklediğini söyledi.

17 Kasım 2021 Çarşamba 09:51
"Baharda referandum var" iddiası!

Gezici Araştırma Merkezi Müdürü Murat Gezici, önce Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu ile görüşmesinde dile getirdiği, ardından Cumhurbaşkanlığı Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek'in açıkladığı "yüzde 50+1 oy alan adayın cumhurbaşkanı seçilmesi" usulünün uygun olmadığı yönündeki beyanlarını değerlendirdi.

"BAHARDA REFERANDUM" İDDİASI

Habertürk TV'de Afşin Yurdakul'un programına Sabancı Üniversitesi Öğretim Üyesi Fuat Keyman ve Optimar Araştırma Başkanı Hilmi Daşdemir ile birlikte katılan Gezici, baharda bir referandum beklediğini söyledi.

"YÜZDE 40+1" MASADA

Seçim öncesinde yapılacak bu referandum ile seçim yasasında da değişiklik yapılacağı ve yüzde 40+1 oy alanın cumhurbaşkanı seçileceği bir model getirileceğini öne süren Gezici, "50+1 sisteminin zorluğunu yaşayan iktidar büyük ihtimal mart-nisan ayında bir referandum getirecek. Bir anayasa değişikliği ve onun içinde seçim kanunu değişikliği planlayan bir iktidar var. Böylece 40+1'lik sistemle yarı başkanlığa dönmeyi planlayan bir iktidar görüyoruz. Çünkü ülkede yaşanan sorunların sorumlusu olarak artık 50+1 sistemi görülmeye başlandı" yorumunu yaptı.

BAHÇELİ 'YÜZDE 50+1'E SAHİP ÇIKMIŞTI

Öte yandan Cumhur İttifakı'nda yer alan MHP lideri Devlet Bahçeli yüzde 50+1 tartışmalarıyla ilgili net konuşmuş ""Yüzde 50+1 oy sistemini eleştirenleri makul görmemiz mümkün değildir. 50+1 cumhurbaşkanlığı sisteminin mihveridir" demişti.

Son Güncelleme: 17.11.2021 10:52
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15