Barış Pınarı Harekatı’nda acı haber: Doğum gününde şehit düştü...

Suriye'nin Azez Bölgesi Melkiye Askeri Üs Bölgesine teröristlerce yapılan havan saldırısı sonucu Uzman Onbaşı Yunus Mermer ile Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen şehit oldu. Harekatın üçüncü gününde şehit asker sayısı üçe çıktı. Şehit düşen Bilgen'in doğum günü olduğu öğrenildi.

11 Ekim 2019 Cuma 17:03
Barış Pınarı Harekatı’nda acı haber: Doğum gününde şehit düştü...

Fırat Kalkanı Harekatı ile özgürleştirilen Suriye’nin Halep kentine bağlı Azez ilçesi yakınlarındaki TSK üssüne terör örgütü PKK/PYD kontrolündeki Tel Rıfat’tan havanlı saldırı düzenlendi. Havan mermilerinin isabet ettiği üs bölgesindeki 5 asker yaralandı. Yaralı askerler ambulanslarla Kilis’teki hastaneye getirildi. Burada tedaviye alınan askerlerden Uzman Onbaşı Yunus Mermer (25) ile Uzman Çavuş Abdülhamit Bilgen (30) tüm müdahalelere rağmen şehit düştü.

Gaziantep Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Barış Pınarı Harekâtı kapsamında Tel Rıfat bölgesindeki sahada görev yapan askerlerimiz Piyade Uzman Onbaşı Abdulhamit Bilgen ve Piyade Uzman Onbaşı Yunus Mermer havan saldırısı sonucu şehit olmuşlardır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kederli ailelerine sabır ve başsağlığı diliyoruz” denildi.

Şehit askerlerin cenazeleri karayolu ile Gaziantep Adli Tıp Kurumu’na getirildi. Otopsi işlemlerinin ardından Şehit Yunus Mermer’in cenazesinin toprağa verilmek üzere memleketi Konya’ya götürüleceği öğrenildi.

DOĞUM GÜNÜNDE ŞEHİT OLDU

Aslen Diyarbakır Ergani nüfusuna kayıtlı olan Abdülhamit Bilgen’in ise bugün doğum günü olduğu ve cenazesinin ise ailesinin yaşadığı Bilecik’in Bozüyük ilçesine gönderileceği öğrenildi.

ŞEHİT SAYISI ÜÇE ÇIKTI

Dün de Sözleşmeli Er Ahmet Topçu şehit düşmüştü. Harekatın üçüncü gününde şehit olan asker sayısı üçe çıktı.

Son Güncelleme: 11.10.2019 17:07
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15