Bişkek'te yeniden OHAL ilan edildi

Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooronbay Ceenbekov, genel seçimler sonrası başlayan protestolar nedeniyle başkent Bişkek'te yeniden olağanüstü hal ilan etti.

12 Ekim 2020 Pazartesi 14:09
Bişkek'te yeniden OHAL ilan edildi

Sputnik Türkçe'nin aktardığına göre, Kırgızistan Cumhurbaşkanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre Ceenbekov, başkent Bişkek'in sınırları içinde yeniden olağanüstü hal ilan edilmesini öngören kararnameyi imzaladı. Ceenbekov'un, yeniden olağanüstü hal ilan edilmesini öngören kararnameyi parlamentonun daha önceki kararnameyi üç gün içinde görüşmemesi nedeniyle imzaladığı ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Ceenbekov'un kararnamesiyle İçişleri Bakan Yardımcısı Almazbek Orozaliyev'in Bişkek’teki silahlı kuvvetler komutanlığına getirildiğinin belirtildiği açıklamada, "Olağanüstü hal sırasında sokağa çıkma yasağı uygulanabilir ve görsel, sportif ve diğer kitlesel etkinliklerin yanı sıra grevler, toplantılar, mitingler, yürüyüşler, gösteriler yasaklanabilir" dendi.

Kırgızistan'da, 4 Ekim'deki parlamento seçimlerinden sonra protestolar başlamış, binden fazla kişi yaralanmıştı. 6 Ekim gecesi ise protestocular Devlet Başkanlığı Sarayı'na girmiş ve eski Devlet Başkanı Almazbek Atambayev hapishaneden çıkarılmıştı. Daha sonra Kırgızistan Merkez Seçim Komisyonu, seçim sonuçlarını geçersiz ilan etmişti. Başbakan Boronov istifa etmiş ve ülkede iki koordinasyon kurulu oluşturulmuştu. Ceenbekov, olaylar nedeniyle 9 Ekim'de olağanüstü hal kararı almıştı.

Son Güncelleme: 12.10.2020 14:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner15